Гостовање за заборав

54

Гостовање фудбалера у Солуну у 2. колу Групе Ф Лиге УЕФА навијачи Црвене звезде најрадије би волели што пре да забораве. Међутим, убедљив пораз до Ариса (3:0), напади на наше навијаче и најава оставке Миларада Косановића неће тако лако бацити у заборав пут у Грчку. Након оставке Драгана Стојковића, нови резултатска посртања гурнули су наш фудбалски клуб у још дубљу кризу. Надамо се да ће „црни облаци“ да се брзо разиђу над „Мараканом“ и да ће српски шампион брзо да поврати стари сјај.
– Црвена звезда има седам или осам играча који квалитетом заслужују њен дрес – покушао је после меча да пронађе оправдање за очигледно слабу тактику против Ариса Косановић – Остатак мора што пре да се купи, а постоји и група играча коју треба продати односно дати на двојну лиценцу.
Искусни стручњак је потом наставио причу о одласку са кормила Звезде.
– Не знам да ли је време да овде причам о томе. Ја сам оставку поднео пре недељу дана, па сам схватио да не би било коректно да то урадим пред ову утакмицу – открио је Косановић.

Што се тиче саме утакмице Косановић је рeкао:
– Честитам Арису на изванредној игри и потпуно заслуженој победи. Ми смо играли доста коректно до 75. минута и првог гола. Након тога је на терену остала само једна екипа, Арис, која је знала и да сачува резултат и казни сву недисциплину која се појавила међу Звездиним играчима у последњих 7-8 минута. Кад играте европске утакмице ствари морају да се контролишу. Мора да се држи распоред уз максималну дисциплину. Ми смо све то имали до првог гола. Онда смо у утакмици у којој смо могли да узмемо бод учинили нешто што Звезда не сме да ради. Није страшно изгубити, али није добро сав до сада уложени труд и респект који су стекли играчи просути тако лако. Још једном све честитке Арису, а играчима Црвене звезде овај меч треба да буде нешто о чему треба стално да причају, ако мисле да им се не понови.

Своје виђење пораза дао је и увек искрени Огњен Короман.
– Хтео сам да изађем са терена у 15. минуту. Било ме је срамота. Морали смо да нападнемо Арис јер они заиста нису посебна екипа. Ипак, резултат којим су нас победили је посебан, па замислите онда на шта смо ми личили – без длаке на језику рекао је српски репрезентативац.

Шта ће се даље дешавати у фудбалском клубу одгонетнуће заказана конференција за штампу Милорада Косановића која ће бити одржана данас у 17.00 .

Сви навијачи Звезде који су у протекла два дана завршили у солунској болници после напада присталица Ариса данас у току дана пуштени на кућно лечење. Повреде главе и убоди од ножева свима су санирани, а хоспитализован је још један „делија“ кога је на граници ударио аутомобил и који има фрактуру лобање.
– Доктори траже да он остане на лечењу још који дан, јер таква повреда мора да се прати. Остали су данас уз мој надзор напустили болницу – рапортира конзул Србије у Солуну Милан Димитријевић.

Да ли су нападачи на навијаче ухапшени?
– Не. Још увек је истрага у току. Они то раде врло опрезно и донекле су у чуду што се то десило јер су вође навијаèа Ариса и ПАОК данима били праћени баш због таквих ствари. Изгледа да се ради о групи која делује сама за себе – закључио је Димитријевић.

Претходни текстПовратак Перуна
Следећи текстЈак противник наших кошаркашица