Уочи утакмице против Ариса

78

Сати нас деле од друге утакмице у оквиру Лиге Купа УЕФА. Као што је познато, вечерас од 20.45 Црвена звезда у Солуну игра против Ариса. Евентуални тријумф значио би огроман корак ка оставрењу пројекта „Зима у Европи“. Ни реми не би био прихваћен као неуспех, ипак, вести из Грчке говоре да су Косановићеви изабраници вољни да обрадују милионе звездаша.

 

– Инстикт ми говори да је време да коначно прорадим и покажем оно због чега сам дошао у Звезду – био је последњи рапорт Ненада Јестровића. – Прошао сам бројне проблеме у последње време и све то оставио иза себе. Од Солуна окрећем нову страницу.

За разлику од проблема које су наши фудбалери, нажалост, имали на Маракани због лошег терена. „Тепих“ стадиона „Клеантис Викелидис“ је готово идеалан. Капацитет стадиона је 22. 000 места и прави се, како кажу, вулканско гротло на трибинама.

– Ту причу би полако могли да скинемо са дневног реда, јер ко је једном играо пред пуном Мараканом, не постоји стадион на свету где ће бити запаљивија атмосфера – рекао је уочи меча Ненад Милијаш.
 
Добру атмосферу у нашем табору покварили су „храбри“ Грци који су са ланцима и моткама нападали ноћ уочи меча Србе,међу којима и 15-годишњег дечака који је носио црвени качкет.
Последње вести из Грчке гласиле су да ће караван „Делија“, наводно, бити заустављен на граници и пуштен да крене ка Солуну у рано поподне како би навијачи били директно спроведени до стадиона.

Душко Бајевић је неизбежна тема на Маракани од жреба за групе Лиге Купа УЕФА. Искусни стручњак, као и увек, сталожено је најавио меч.
– Биће то мој први сусрет са Звездом од одласка са Маракане. Професионалац сам, увек желим победу свог тима. Знам колика је мотивисаност Звездиних играча пред европске утакмице, али и Арис је спреман да одигра на максималном нивоу.

О бившем шефу, кратко је причао Игор Бурзановић.
Бајевић на клупи Ариса не би требало да буде мотив Звезде већ победа за лепши наставак такмичења у Купу УЕФА. Бившег шефа памтим као великог господина, истина само смо два месеца сарађивали на Маракани.

Претходни текстТрадиција на страни Звезде
Следећи текстНа победу у Кикинди