Бољи дани за атлетику

77

На иницијативу атлетских клубова Црвене звезде и Партизана, који желе да се наша атлетика врати у сам врх и да и ми као околне земље (Словенија, Хрватска) будемо у финалним тркама и освојимо једну од медаља, у Међунароном прес центру одржан је скуп на коме су европски и светски шампиони апеловали на државу да помогне.

Вера Николић, Снежана Пајкић – Јоловић, Милош Срејовић, Слободан Бранковић, Влада Милић, Драган Здравковић, Ненад Стекић и Драгутин Топић су се обратили новинарима у нади да ће покушати да скрену пажњу јавности о проблемима у нашој атлетици.

Као најмлађи шампион Слободан Бранковић, рекао је да је криза у АС Србије и на нивоу резултата и организације.
– Сениорска атлетика у Србији је мртва већ 15 година. Када је реч о организацији, такође криза дефинитивно постоји и ко год дође на власт 30. новембра ми ћемо бити ту.

Вера Николић, констатовала је да је атлетика пала на најниже гране од када зна за себе.
– Растужила сам се због ових величина које седе овде што нас нема у атлетици и зато што је мој спорт потонуо. И ја сам један од криваца, али нешто битно мора да се деси и да дођу неке промене.

Снежана Пајкић, такође је свесна да сви они нису довољно искоришћени у разним сферама атлетике.
– Ту смо сви да пружимо помоћ АС Србије. Само нас позовите.

И Милош Срејовић, као и Влада Милић који није активан у атлетици апелују да се нешто мора мењати, да би наша атлетика кренула и била тамо као некада пре 50 година.

Сви европски и светски шампиони, који су организовали скуп верују да ће њихов апел стићи до места где треба и да ће коначно краљица спортова кренути напред.

Никола Пенић, секретар Атлетског клуба Црвена звезда, који је један од иницијатора овог скупа, испред најуспешнијег тима ове године, нада се неком помаку.
– Ми као Звезда се залажемо да дође до смене у АС Србије на чијем је челу господин Спасојевић. Дајемо пуну подршку Велимиру Илићу, министру за инфраструктуру, јер нам је такав човек неопходан. Нама је потребно да се изграде стадиони, стазе. Додуше имамо један комплекс у Сремској Митровици, али то је недовољно. Верујем да ће се на седници 30. новембра многе ствари променити и да ће коначно наша атлетика која је у стагнацији кренути на боље.

Претходни текстУвек испуним обећање
Следећи текстМарковићева у Звезди