Очекујемо запажене резултате

83

Минула сезона била је можда и најбоља у савременој историји бициклистичког клуба Црвена звезда. И у сениорској и у омладинској конкуренцији црвено-бели су забележили одличне резултате о којима прича директор клуба Петар Роквић.

– Изузетно смо задовољни учињеним у 2007. години. Код сениора Борис Поповић је првак државе у цикло-кросу, док је у МТБ (маунтин бајк) конкуренцији други у Србији и трећи на Балкану. Посебно смо поносни на нашег најталентованијег возача Алексу Марића који је у рангу кадета национални шампион у МТБ, а другопласирани у земљи у друмској вожњи – објашњава Роквић.

На темељу успеха у 2007, бициклисти Звезде се надају да имати још бољу наредну годину.
– Као што сам рекао највише очекујемо од Алексе Марића који ће се догодине такмичити у јуниорској категорији. Очекује га учешће на Балканијади и на СП. Оно што морам да напоменем да се ми у Црвеној звезди подједнако такмичимо и у друмској и у планинској (МТБ) вожњи. Верујем да ћемо у обе конкуренцији имати запажене резултате – нада се директор БК Црвена звезда.

Роквић додаје да најзначајније место у плановима клуба представљају млађе категорије.
Акценат стављамо на подмладак, поготову јер у сениорском рангу нисмо испунили олимпијску норму. Уз  поменутог Алексу Марића, наше велике наду су још његов рођени брат Петар, потом Стефан Ивковић, Лука Зорић, Божидар Аћимовић, Витомир Марковић и наш најмлађи члан Лука Марић коме су тек 11 година – указује челника нашег бицклистичког клуба.

Уз директорско место у Звезди, Роквић је и генерални секретар Бицклистичког савеза Србије, па смо искористили прилику и за питање о плановима репрезентације.
– И у националнми оквирима имали смо веома успешну сезону. Један наш такмичар је испунио олимпијску норму, надамо се да ћемо доћи и до још једног, евентуалног два места на ОИ. У сваком случају – све што смо зацртали за 2007. годину смо и испунили – закључио је Роквић.

Бициклисти Звезде од 1. до 15. новембра имају клупску паузу, током које углавном имају лакше индивидуалне тренинге. Почетак званичних припрема заказане су за око 15. јануара, а између такмичари ће у мањим групама порадити на форми.
 

Распоред прве фазе Прве лиге Групе Б
1. коло (20.октобар): Ниш – Црвена звезда, Студент – ЖАК, Шабац – Бечеј 2005.
2.  коло (27.октобар): ЖАК – Бечеј 2005, Црвена звезда – Шабац, Студент – Ниш.
3.  коло (3.новембар): Бечеј 2005 – Црвена звезда, Ниш – ЖАК, Шабац – Студент
4.  коло (10.новембар): ЖАК – Црвена звезда, Студент – Бечеј, Ниш – Шабац.
5. коло (17.новембар): Црвена звезда – Студент, Бечеј 2005 – Ниш, Шабац – ЖАК.

Претходни текстПоново у вољеној Звезди
Следећи текстИсторијат дуела са Сплитом