Десеткован Бајерн

62

Фудбалери Бајерна „десетковани“ су допутовали у Београд на мегдан Црвеној звезди. Првотимци Француз Франк Рибери, Италијан Лука Тони, Аргентинац Мартин Демикелис и Белгијанац Данијел ван Бујтен из различитих здравствених проблема остали су у срцу Баварске.

Уз одсуство раније повређеног немачког репрезентативца Филипа Лама, експедиција немачког гиганта у српској престоници броји свега 16 играча. И без одсутних асова, Бајерн представља страх и трепет за било коју европску екипу, па и Црвену звезду. У то је уверен и голгетер гостију Мирослав Клосе.

– Знам колико је вруће играти у Београду. Нисам никада у каријери играо на „Маракани“, али сам доста тога чуо о атмосфери коју праве „Делије“. Што се тиче одсутних играча, они који ће их заменити такође имају велики квалитет. Уколико желе да играју за Бајерн морају да искористе сваку шансу – изјавио је Клосе.

Новинаре је занимало да ли некада први стрелац Бундеслиге зна да је мајка резервног голмана Бајерна Михаела Ренсинга Српкиња и велики навијач Црвене звезде?

– То сам чуо тек у авиону и мало смо се шалили на Михаелов рачун – одговорио је Клосе.
На читаву причу се надовезао представник за медије Бавараца са жељом да мало смири ситуацију:
– Немачки медији су узели изјаву од Ренсингове мајке Живане и она је рекла да ће подржати свог сина.

Претходни текстСребро за џудисте
Следећи текстЈош једна победа…