У очекивању Бајерна

69

Црвена звезда и Бајерн су се до сада четири пута састајали у званичним утакмицама, а интересантно је да је мрежу нашег клуба у сва четири меча чувао Стојановић. Први мечеви играни су 1979. године у Купу УЕФА, док су за Звезду много битнији они из 1991. који су значили и пролазак у финале Купа европских шампиона.
Наравно, не ради се о истом човеку већ о двојици Дика – Александру и Стевану („великом“ и „малом“ који нису у роду, а ипак су прославили Звездине „јединице“.
– Одавно знам за тај куриозитет. Надам се да ће Ранђеловић у четвртак бити успешан као што смо нас двојица били на „Маракани“, јер ни Александар ни ја нисмо изгубили од Бајерна на нашем стадиону – сећа се Стеван Стојановић.

Франк Рибери је други од првотимаца Бајерна који би могао да прескочи Београд. После бразилског дефанзивца Лусија и Француз има проблема са повредом, па је неизвестан за меч 1. кола Лиге УЕФА са Звездом.
– Чули смо и ми то, али мислим да ће сваки играч Бајерна бити једнака опасност за нас. зато се ничему не радујемо мада не би било лоше да Рибери остане у Минхену – каже голман Ранђеловић.

Продаја карата иде одлично, кажу на „Маракани“ и истичу да улазница за Бајерн и Болтон још увек има.
– Одређен контигент карата је сачуван за продају на дан утакмице, па не треба бринути, карата ће бити за све који желе да буду уз Звезду против Бавараца – кажу на највећем српском стадиону.

Огњен Короман ће упркос проблемима са напрслим ребром бити спреман за утакмицу са Бајерном.
– Имам проблема са ребром још од пријатељског меча у Источном Сарајеву. Добио сам тада ударац и сигурно је да ћу под инекцијама играти против немачког тима, али играћу. Не бих тај меч пропустио ни за шта на свету – каже Короман.

Претходни текстОве сезоне можемо много
Следећи текстТадија Драгићевић до 2010.