Састанак Комисије и представника СД Црвена звезда

104

Дана 16.10.2007. године одржан је састанак Комисије за кандидовање и избор новог председника ФК Црвена звезда са представницима СД Црвена звезда. Састанку су присуствовали:

Др. Милан Томић, председник комисије
Драгослав Шекуларац, члан Комисије
Владица Поповић, члан Комисије
Александар Влаховић, председник СД Црвена звезда
Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда
Зоран Дамјановић, генерални секретар ФК Црвена звезда

Констатовано је да је у предтходном периоду постојала успешна сарадња ФК Црвена звезда и СД Црвена звезда.

На састанку је постигнут висок степен сагласности око критеријума и процедуре за избор новог председника ФК Црвена звезда, који је утврђен од стране Комисије.

 

СД Црвена звезда изузетно цени и поштује постигнуте успехе ФК Црвена звезда у претходном периоду и посебно истиче стабилизацију клуба у финансијском погледу.

Као и осталим клубовима у оквиру Звездине породице, СД Црвена звезда даје пуну аутономију ФК Црвена звезда у раду и функционисању.

Закључено је да кандидат за председника ФК Црвена звезда на Скупштини клуба треба да изложи дугорочни план са јасно утврђеним програмом европске Звезде, начином финансирања клуба и стратегијом развоја свих нивоа фудбала у оквиру ФК Црвена звезда.

Заједнички став је да ФК Црвена звезда треба на најбољи могући начин да одговори високим европским захтевима у предстојећим мечевима у Лиги УЕФА у организационом и резултатском погледу.

СД Црвена звезда ће на свом Управном одбору, чији ће датум накнадно бити одређен, предложити кандидата за избор новог председника ФК Црвена звезда

У оквиру дискусије говорило се и будућим законским регулативама које се тичу пре свега националне стратегије развоја спорта и приватизацији клубова, при чему СД Црвена звезда и ФК Црвена звезда морају узети активно учешће у припреми одговарајућих закона.

Претходни текстЗвезда – Олимпија 99. пут
Следећи текстПобеда одбојкаша у Градишту