Звезда боља од Мерсина

50

У изузетно тешкој утакмици која се одиграла у хали “Шумице“, црвено бели су остварили тријумф од пет голова разлике што је било довољно за пролаз у наредно кола купа ЕХФ-а (прва утакмица у Турској завршена је резултатом 27:24 за Турску екипу).

Коначан резулат утакмице је 30:25 (14:13). Најбољи стрелац утакмице и по многима најбољи играч је био Жарко Пејовић са постигнутих девет голова.

По шест голова постигли су Милашевић Мирко и Вукас Милан, четири гола постигао је Павлов Милан,Милошевић Мирко три гола и Михаиловић Ђорђе и Босић Александар по један погодак.  Најбољи стрелац у екипи Мерсин био је Кумогородскy са постигнутих 6 голова. У првом полувремену је виђена лошија игра црвено белих да би тек у другом делу наши рукометаши показали део оног што заиста знају. Младом тиму црвено белих у многоме помогла је и подршка Делија који су свих шездесет минута фанатично бодрили Црвену Звезду.

На конференцији за новинаре која је била одржана после завшетка утакмице тренер гостујуће екипе Озоглу Осман признао је да је екипа Црвене Звезде била боља у овој утакмици, али да за пораз искључиво криви своје играче који су више коментарисали суђење него што су играли.

Тренер Ненад Краљевски је истакао да је задовољан победом у тешкој утакмици. Похвалио је своју екипу да поред младости и неискуства (просек година је 21,6) успевају да одиграју добро и да као и утакмици у Зрењанину стигну и престигну противника у тренуцима када је то и најбитније. Директор клуба Илија Јовић позвао је навијаче и новинаре на наредну утакмицу Црвене Звезде у првенству која се игра у Среду 10.10.2007 у 16:30 у хали “Шумице“ против екипе Планинке.

Црвена звезда – Мерсин 30:25
ДВОРАНА: Шумице.
Гледалаца: 800.
Судије: Карлубик и и Стухар (Словачка).
Седмерци: Црвена звезда 4 (2), Мерсин 1(1).
Искључења: Црвена Звезда 8, Мерсин 16 минута.

 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Алексић (9 одбрана), Алачковић, Милашевић 6 (1), Михаиловић 1, Пејовић 9, Босић 1, Павлов 4 (1), Шишић (4 одбране), Вукас 6, Милош Милошевић 3, Курбалија, Чупић, Карлеуша.


МЕРСИН: Каракам (1одбрана), Кескин, Урун, Онишћук 1, Кожак 5, Чеденај, Кокаоглу 12 одбрана, седмерац), Кумоградски 6 (1), Челик 3, Накас, Тетекурду, Савић 4, Чакар 4, Памук 2.

Претходни текстМуком до победе
Следећи текстШекарићева четврта