За још један корак ближи титули

47

Црвена звезда је у утакмици петог кола Меридиан Суперлиге победила Хајдук у Кули чиме је задржала седам бодова предност на табели пет кола пре краја сезоне.

Хајдук – Црвена звезда 1:2 (1:1)
Давидов 31′ – Пуровић 14′, Милијаш 53′

Хајдук: Ђуричић, Павићевић, Антић, Радановић, Дојкић, Фејса, Богић, Радивојевић, Станић (Булатовић), Давидов (Комазец), Васиљевић (Перић)


Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић (65′ Бајалица), Анђелковић, Гај, Туторић, Баста, Милијаш, Короман, Рашковић (54′ Ђокић), Бурзановић, Пуровић (78′ Перовић)


Гледалаца: 2.500
Судија: Нинослав Спасић (Сурдулица)
Жути картони: Павићевић – Баста, Бурзановић


Као што је тренер Бошко Ђуровски и најавио, састав тима за овај меч није претрпео битније промене. У везном реду ће уместо капитена Миловановића заиграти Баста који је преузео и капитенску траку.

Из прве праве шансе, Звезда долази до предности. Пантић је шутирао са око 20 метара, лопта се одбила до Пуровића којем није било тешко да је пошаље иза леђа голмана Ђуричића. Пре поготка наша екипа је имала благу иницијативу, а једини пут је припретила преко Коромана из слободног ударца.


Куљани долазе до изједначења преко Александра Давидова. Пантић је погрешио у одбрани приликом враћања лопте ка Ранђеловићу што су домаћи искористили да дођу у прилику за гол, а Давидов је у дуелу са нашим голманом био успешнији.


Претходно је добру шансу да повиси резултат имао Милијаш, али је шутирао релативно слабо и погодио једног од домаћих играча. За сада се води углавном равноправна борба у којој обе екипе као да чекају грешку противника. Куљани су имали шансу да преокрену преко Радивојевића, али је његов шут био непрецизан.


Срећа је била савезник домаће екипе у 38. минуту. Анђелковић је лепо центрирао са чеве стране, Пуровић успео да захвати лопту главом у тешкј позицији, али је она погодила пречку и резултат је остао непромењен.


Одлично је наша екипа почела друго полувреме. Ненад Милијаш је лепим ударцем са око 18 метара матирао Ђуричића и тако вратио предност. Иначе, наша екипа игра доста мирно и као да је привидно препустила иницијативу домаћину који не успева да припрети.


Изненада се у шанси за гол нашао Ђокић који је био на петнаестак метара од гола, упутио је ударац по средини гола, али је Ђуричић био на месту. Узвратио је Хајдук преко Давидова, али је његов ударац главом био слаб.


Хајдук креће све офанзивније и ствара неколико полушанси, али Ранђеловић је за сада врло сигуран. На другој страни Ђокић представља све већу опасност по гола домаћина, али често нема праву подршку од саиграча у завршници.


Проблеми из неких претходних утакмица понављају се и у Кули. И сада противник у завршници утакмице ствара шансе за гол. Прво је Булатовић припретио у 82. минуту, а затим и Перић два минута касније, оба пута после грешака Гаја, али је Ранђеловићева мрежа остала нетакнута

Претходни текстПобеда у Суботици
Следећи текстПобеда у Краљеву