Преко Партизана до финала

65

Други пут за седам дана Црвена звезда је на Маракани била боља од Партизана минималним резултатом. У утакмици врло сличној оној првенственој, наша екипа је била боља и пласирала се у финале Лав купа Србије.

Црвена звезда – Партизан 1:0 (1:0)
Милијаш 16′

Црвена звезда: Ранђеловић, Анђелковић, Трајковић, Милијаш, Короман (60′ Тришовић), Туторић, Пуровић, Гај (50′ Бајалица), Рашковић (73′ Бурзановић), Баста, Миловановић

Партизан: Краљ, Рукавина, Бајић, Лазетић (46′ Јоветић), Ломић, Лазић (71′ Зајић), Неб.Маринковић, Рнић, Нађ, Смиљанић, Малетић (36′ Нен.Маринковић)

Гледалаца: око15.000
Судија: Михајло Јекнић (Београд)
Жути картон: Трајковић, Миловановић, Милијаш, Бурзановић – Нен.Маринковић, Нађ, Ломић
Црвени картони: Рнић, Ломић

Звезда је одлично одиграла прво полувреме. Блистао је Короман који је био незаустављив, везни ред је наметнуо свој ритам, а одбрана деловала изузетно чврсто. У 16. минуту Милијаш је снажно шутирао по земљи са око 25 метара и донео победу нашој екипи.

Убрзо су гости остали са играчем мање јер је Рнић због ударања Трајковића добио црвени картон. Звезда је нападала, била боља, стварала шансе, али и пропустила да их створи још више и постигне још који гол. Ипак, са играчем и голом више деловало је да ће наставак бити ствар рутине.

Међутим, у другом полувремену противник је добро парирао. Звезда је чекала своју шансу из контранапада, али недостајало је више среће, концентрације и снаге па да ти напади буду реализовани.

У самој завршници гости су озбиљно напали, али је наша одбрана деловала изузетно добро и спречила да дође до изједначења. Пласман у финале је остварен, на реду је трофеј, а последња препрека зове се Војводина, велики дужник из првенства.

Претходни текстЕвропско „сребро“ за звездину одбојку
Следећи текстПобеда у дербију кола