Победа за публику

49

Црвена звезда је у 22. колу домаћег фудбалског шампионата победила апатинску Младост пред више од 20.000 гледалаца.

Црвена звезда – Младост Апатин 2:0 (1:0)
Пуровић 19′, Ђокић 80′

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Анђелковић, Јоксимовић, Гај, Миловановић (54′ Трајковић), Милијаш, Баста, Бурзановић, Короман (77′ Георгијев), Пуровић (66′ Ђокић)

Младост Апатин: Жакула, Десница, Мишковић (76′ Кекић), Вишинка (50′ Виславски), Драгић, Маринковић, Стевановић, Трнавац, Лечић, Копуновић (50′ Радосављев), Симовић

Гледалаца: више од 20.000
Судија: Милан Караџић (Београд)
Жути картони: Ђокић – Трнавац, Кекић

Одлично је одиграла наша екипа у сјајној атмосфери на Маракани. Промене у начину и систему игре, као и у приступу обавезама, дале су резултата и са много оптимизма се чека наставак борбе за шампионску титулу. Скоро свих 90 минута је наша екипа диктирала темпо, стварала шансе, погађала пречке и стативе и на крају славила лепу победу у још лепшем амбијенту.

Иако без неколицине првотимаца, Звезда је приказала допадљиву, течну, офанзивну и агресивну игру којој противник није знао да одговори. Био је то прави показатељ како треба ући у сваку утакмицу. Такав однос према игри знала је да награди и публика.

У првом полувремену, у стрелце се уписао Пуровић који је ударцем главом после центаршута Анђелковића затресао мрежу. Вођство је могао да удвостручи Бурзановић, али је лопта после његовог шута са око 18 метара погодила пречку.

Оквир гола је погодио и Милијаш из слободног ударца у 59. минуту. Две добре прилике није искористио ни Короман, једну у првом а једну у другом полувремену, а коначан резултат је поставио Ђокић десет минута пре краја, такође ударцем главом.

Претходни текстКрај у полуфиналу
Следећи текстЈош један успех Поповића