Говор председника СД Црвена звезда поводом 62. рођендана

48

Драги Звездаши, драги пријатељи, поштовани гости,

Данас када Црвена Звезда прославља 62. рођендан, могу са сигурношћу да кажем да је спортска породица Црвене Звезде, породица сложних, преданих, успешних и амбициозних бивших и садашњих спортиста, навијача, спортских радника, свих оних који са великом страшћу, искреношћу и љубављу носе Звезду у срцу.

Шездесет и две године у Црвеној Звезди изграђујемо дух јединства и солидарности са нескривеном жељом да наша породица буде још јача и јединственија упркос многобројним потешкоћама. Звездини спортисти су у најбољем духу промовисали име Црвене Звезде. Сваког дана, захваљујући њиховим победама и резултатима Звездино име се гледа на телевизији, чује на радију, чита у новинама и на сајтовима широм света. Звезда је истински бренд наше земље.

Данас је моје задовољство још веће што као председник Спортског друштва могу да саопштим да су у години која је иза нас спортисти Црвене Звезде на европским и светским првенствима освојили 6 златних, једну сребрну и 6 бронзаних медаља.  Седам наших клубова је освојило сениорску титулу: мачевалачки, стрељачки, тениски (жене и мушкарци), фудбалски, рукометни и стрељачки клуб две. Четири клуба су освојила националне купове: атлетски (мушкарци и жене), кошаркашки и фудбалски клуб.

Оно што нас посебно радује јесте да су јуниорске екипе Црвене Звезде освојиле титуле у једанаест категорија, као и укупно два национална купа.
Паралелно са остваривањем спортских резултата, у 2006. години смо започели реализацију сасвим једноставних и конкретних пројеката:

а) реконструкција спортске дворане
б) изградња кафе клуба Звездиних спортиста, и
ц) завршетак Звездиног спортског центра на Космају.

С тим у вези, установили смо, надам се убудуће, традиционално донаторско окупљање Звездаша под називом „Звездино вече – Звездино сутра“.  У децембру на првој донаторској вечери прикупљено је преко 270.000 евра. Тај новац ће ове године бити искоришћен за реновирање спортске дворане, у којој су своје прве спортске кораке направили многи чувени Звездини спортисти.  Два од поменута три пројекта биће реализована у овој години. Очекујем да, заједно са ФК Црвена Звезда, у 2007. години започнемо реализацију трећег пројекта – завршетак изградње Звездиног спортског центра.

Звезда  лежи у срцима сваког од нас. То сваког дана показујемо, то ћемо и убудуће, не само на спортском плану, наставити са поносом да показујемо.  
Уз честитке за 62. рођендан, свим спортистима Црвене Звезде желим пуно здравља и још више спортских успеха, а свим искреним Звездашима поручујем да само заједно и сложно можемо  учинити да наша Црвена Звезда буде још боља и већа.

Звезда је живот све остало су ситнице.

Претходни текстПобеда над старим ривалом
Следећи текстОбележен 62. рођендан Црвене звезде