Избегли потпуни дебакл

30

Фудбалери Црвене звезде су избегли катастрофу у 128. вечитом дербију у једном од најслабијих издања у последњих десетак година.

Црвена звезда – Партизан 2:4 (0:1)
Кастиљо 53′, Бурзановић 90′ – Михајлов 39′, Бајић 57′, Маринковић 66′, Лазетић 86′

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Анђелковић (68′ Пуровић), Гај, Ђорђевић, Кастиљо, Миловановић, Короман (68′ Тадеу), Георгијев (46′ Тришовић), Бурзановић, Ђокић
Резерве: Бановић, Пантић, Милијаш, Туторић, Тришовић, Тадеу, Пуровић

Партизан: Краљ, Рукавина (88′ Рнић), Бајић, Лазетић, Михајлов, Ломић, Лазић, Маринковић (77′ Јоветић), Томић (56′ Зајић), Смиљанић, Малетић
Резерве: Јовшић, Зајић, Одита, Лазаревић, Рнић, Босанчић, Јоветић

Гледалаца: 25.608 са купљеним картама
Судија: Нинослав Спасић (Сурдулица)
Жути картони: Ђорђевић, Кастиљо, Тришовић – Томић, Малетић, Михајлов, Бајић
Црвени картони: Тришовић (два жута) – Томић (после измене)

Црвена звезда је потпуно подбацила у 128. вечитом дербију и мора се рећи претрпела заслужен пораз који не би бринуо у толикој мери да је приказана игра била боља. Није било у игри нашег тима ни колективне игре, ни надахнутог појединца који би спречили овакав епилог.

Могло се већ од старта наслутити да противник има вежу жељу за победом и доказивањем. Осим тога, Звезда је претерано грешила у свим сегментима игре, а нарочито у одбрани где су киксеви били почетнички па се може рећи да је добро што се на одмор отишло са само голом заостатка.

Кастиљо је у наставку донео наду да би коначан резултат могао да буде позитиван, али је уследио период далеко боље игре противника уз нови велики број грешака нашег тима. У једном тренутку је све личило на катастрофу, али је Бурзановић пред сам крај само донекле ублажио болан пораз.

Претходни текстИпак ништа од финала
Следећи текстИ даље у игри