Нема опуштања у дербију

31

На конференцији за новинаре одржаној дан пред 128. вечити дерби, говорили су шеф стручног штаба, Душан Бајевић, и капитен Дејан Миловановић којем ће ово бити десети пут да игра против Партизана.

Наша екипа у дерби улази са 12 бодова предности, али то не сме ни на који начин да утиче на приступ утакмици.

„Обе екипе желе сутра да забележе победу. Ми смо спремни, а како ћемо одиграти и колико ћемо бити добри зависи и од тога шта ко очекује. На крају крајева, видеће се сутра шта ће бити. Тим и начин игре нећу да откривам јер то никада нисам радио. Играћемо на победу, нападачки, а ко ће играти видеће се сутра“, рекао је Бајевић, а на питање шта би могла да буде предност нашег тима у дербију одговара:

„Звезда има бодовну предност која не сме да нас опусти већ мора да буде још већи стимуланс и мотив да наставимо онако како смо почели. Опет, Партизан за разлику од Звезде нема шта да изгуби. Немамо разлога да будемо нервозни и у меч морамо ући опуштени, решени и упорни до краја да добијемо утакмицу“.

„Сваки играч који буде почео меч ући ће у њега као да немамо бодовну предност. И овај дерби ће, као и сваки други, бити тежак и неизвестан до самог краја. У претходна два дербија није било голова, али такав исход је нама ишао на руку. Сигурно је да се сада нећемо бранити, даћемо све од себе да победимо ову утакмицу“, сматра наш капитен  и напомиње да Звезда није фаворит:

„Било је ситуација када смо ми заостајали за Партизаном на табели па смо побеђивали на његовом терену. Бодовна предност ништа не мора да значи. Не сме бити опуштања јер је дерби увек битан. Незахвално је давати прогнозе јер се никад не зна како ће се утакмица одвијати“.

Наш тренер нема већих проблема око састава тима пред дуел са Партизаном.

„Сви су спремни после проблема које је узроковао вирус, озбиљнијих повреда нема. Короман има мањих проблема са повређеном руком, Пантић са ногом, али биће у конкуренцији за тим. Бајалица и Јоксимовић имају још потешкоћа са вирусом, а остали су сви спремни“.

На крају, Миловановић је искористио прилику да позове навијаче да у што већем броју дођу на стадион и подрже екипу на путу ка победи.

„Атмосфера у тиму никад није била боља. Резултат против Бежаније нас није пореметио и очекујем победу над Партизаном у сјајном амбијенту. Зато позивам наше навијаче да дођу у што већем броју и да нам пруже подршку. Даћемо све од себе да их обрадујемо јер су нам увек били дванаести играч. Север ће сигурно бити пун и не сумњам да ће нас бодрити током целог меча“.

Сутрашњем дербију ће иначе присуствовати и велики број познатих личности из света фудбала, али и културе. Осим великог броја представника европских клубова, на челу са Холанђанином Лујем ван Галом, тренером АЗ Алкмара, утакмицу ће гледати и редитељ Боб Рафелсон који ће отворити филмски фестивал ФЕСТ.

Утакмица почиње у 16 часова, капије стадиона се отварају два сата раније, а на улазкма ће се спроводити детаљна контрола па се апелује на све да раније дођу на стадион. Саобраћај у околини стадиона се затвара у 15 часова. Ангажовано је 600 редара.

Претходни текстПораз за наду
Следећи текстИпак ништа од финала