Трајковић: „Желим да останем у стартној постави“

76

Никола Трајковић се у другој половини јесењег деа сезне усталио у стартној постави Црвене звезде. На припремама за наставак сезоне, како каже, покушава да задржи стечену позицију и помогне тиму да освоји дуплу круну.

„На почетку сезоне сам углавном био на клупи за резерве и тешко је било да се изборим за место у стартних једанаест. Зато  на тренинзима дајем све од себе да се не бих враћао на клупу или, ако то већ мора, да буде што ређе. Реално гледано, борба за место у везном реду је велика сигурно ће тренутна форма пресудно утицати на то ко ће бити у тиму“, каже Трајковић и наставља:

„Јако ми је драго што сам био стандардан у тиму у мечевима у којима смо стекли велику бодовну предност. Посебно ми је раго што ће моје партије имати већи значај у освајању нове шампионске титуле што ми је и била жеља на старту првенства“.

Као и већина играча, и Трајковић слободно време на припремама проводи углавном уз компјутер гледајући филмове и читајући вести на интернету што му је, како истиче, веома важно.

Трајковић је у Црвену звезду дошао као најбољи играч лиге, али у нашем тиму још није успео потпуно да се искаже. Верује да ће се то десити на пролеће, а затим и на европској сцени у квалификацијама за Лигу шампиона.

„Свестан сам да моје досадашње игре у Звезди, или бар један њихов део, нису биле на очекиваном нивоу. Верујем да ће бити све боље ако будем успео да се усталим у стартној постави као што је то било на крају јесењег дела првенства. Наравно да ми је велика жеља да на лето изборимо пласман у Лигу шампиона, али пре тога морамо да сачувамо предност коју смо стекли у првенству“, закључује Трајковић.

Претходни текстОдмор до утакмице
Следећи текстПобеда над Пусаном