Дамјановић нови генерални секретар ФК Црвена звезда

181

У четвртак увече је одржана седница Управног одбора ФК Црвена звезда на којој је донета одлука да нови генерални секретар клуба буде Зоран Дамјановић. Промоцина наследника Небојше Лековића одржаће се у петак у 13:30 часова у Медија центру.

Седници су присуствовали сви чланови Управног одбора осим Велибора Совровића и Дена Тане који су путем телефона дали свој глас за овакву одлуку.

У саопштењу које је издато после седнице, потписаном од стране председника Драгана Стојковића, пише:

Нови генерални секретар Фудбалског клуба Црвена звезда је Зоран Дамјановић, одлучио је Управни одбор најтрофејнијег српског клуба.

Дугогодишњим радом у фудбалу, Зоран Дамјановић се доказао као стручњак. Први фудбалски успех остварио је као председник, менаџер и концесионар пљеваљског клуба Рудар Волвокс. Успешним вођством Рудар Волвокс брзо је из треће лиге ушао међу десет најбољих клубова тадашње Југославије. Од 1993. до 1997. године Зоран Дамјановић је члан Извршног одбора Фудбалског савеза Југославије. Неколико година касније постављен је на место генералног секретара Фудбалског савеза Србије и Црне Горе где је остао до до проглашења независности Црне Горе, када је Савез угашен.

Дамјановић је током каријере сарађивао са најистакнутијим именима нашег фудбала – Александром Обрадовићем, Миљаном Миљанићем, Дејаном Савићевићем и Драганом Стојковићем. Сарадња председника Црвене звезде, Драгана Стојковића, и Зорана Дамјановића, почела је у ФССЦГ чији је Стојковић био први председник. Дамјановић је пре осам месеци био један од кандидата за функцију генералног секретара Црвене звезде, али је кандидатуру морао да одбије због, тада актуелних, обавеза у Фудбалском савезу.

„Драго ми је што сам изабран. Чека нас озбиљан посао, пре свега на систему рада и организације клуба. Да не верујем у успех Звезде, никада не бих прихватио место које ми је понуђено. Мој основни циљ је да обезбедим услове да Звезда поново буде у Европи где јој је и место. Звезда је један од највећих светских клубова, а мој задатак као генералног секретара јесте да организација, устројство и начин рада то прате“, каже нови генерални секретар Црвене звезде.

Зоран Дамјановић везан је за Црвену звезду и њене успехе још од деведесетих година прошлог века када је као предузетник, у друштву најуспешнијих фирми, спонзорисао Звезду на шампионском путу: као првака Европе у Барију 1991. и првака света у Токију исте године.

„Са Зоран Дамјановићем сам веома добро сарађивао у Фудбалском савезу. Он је велики стручњак и професионалац. То најбоље показују резултати које је остварио на функцијама које је обаљао“, каже председник Црвене звезде, Драган Стојковић.

Педесетогодишњи Зоран Дамјановић пореклом је из Црне Горе, а каријеру је градио у Београду. Адвокат је по професији и води адвокатску канцеларију специјализовану за спортско законодавство.

Претходни текстЛако против Румуна
Следећи текстРуси долазе