У суботу „Трофеј Београда“

96

У суботу 25. новембра у СЦ Шумице одржаће се Трофеј Београда у мачевању који организују Мачевалачки савези Србије и Београда и Мачевалачки клуб Црвена звезда под покровитељством Скупштине града.

Тим поводом је у Прес центру СД Црвена звезда одржана конференција за новинаре на којој су говорили такмичари Светлана Вишњић (Црвена звезда) и Данило Николић (Силни), односно Драган Ћирић из секретаријата за спорт и омладину Београда.

Турнир ће бити подељен на два дела и то у дисциплини мач за даме и мач за господу. У мушкој конкуренцији ће учествовати 50 такмичара, а у женској ће их бити 16. Осим такмичара из Србије, учешће на овом турниру сателит категорије ће узети и такмичари из Русије, Италије, Бугарске, Хрватске, Грчке, а очекује се и долазак званичника међународних мачевалачких организација.

„Не верујем да ће овогодишнји турнир бити значајно јачи у односу на претходни. Већина такмичара се не познаје међусобно, али је неспорно је да имају квалитет и да траже своју шансу да се пробију у светски врх“, рекао је Данило Николић који је на Светском првенству освоји 23. место, а на ранг листи заузима 117. позицију.

„Не очекујем изненађења до полуфинала. Тачније, верујем да ћу се наћи у финалу и да ћу одбранити титулу освојену прошле године. То ми је од велике важности како бих сачувала бодове и пласман на светској ранг листи“, рекла је Светлана Вишњић, наша најбоља такмичарка која заузима 102. место на светској ранг листи.

„Из године у годину Трофеј Београда бива све јачи и надамо се да ће се тај тренд наставити. Верујем да ће публика доћи у већем броју и помоћи да наши такмичари у доброј атмосфери освоје што више бодова“, поручио је у име покровитеља, Драган Ћирић.

Претходни текстВелики звездаш у души
Следећи текстЈедини са максималним учинком