Бајевић: „Рано је за славље“

33

Црвена звезда се победом у Смедереву учврстила на првој позицији на табели и има жељу да у преостала три кола задржи, а можда и увећа, предност у односу на ривале.

О претходним утакмицама у уторак је говорио шеф стручног штаба нашег тима, Душан Бајевић.

«Свиђа ми се што смо на првом месту на табели са лепом предношћу. Покушавамо из утакмице у утакмицу да будемо све бољи. Морамо да будемо озбиљни и овај успех не сме нас одвести у некакво славље или еуфорију. Упркос поразу од Вождовца, бодовну разлику смо успели да одржимо и покушаћемо да је одржимо до зимске паузе. Сви знамо да је дуг пут до циља, има још утакмица, тешких и добрих противника, али можемо успешно да завршимо првенство», рекао је Бајевић и додао да има жељу да се из игре елиминишу ствари које су осредње.

Бразилац Аилтон наредних дана неће тренирати са екипом.

«Аилтон има приватни проблем који мора да реши до 18. новембра и добио је дозволу од клуба да то заврши», изјавио је Бајевић који се потом осврнуо и на игре искусног голгетера:

«Аилтон још увек није стопостотно спреман. Он мора да буде спремнији и покушаћемо да буде потпуно спреман за други део првенства. Потребно му је време да се упозна са екипом и не бих рекао да није имао довољно употребљивих лопти. Не желим да говорим о појеединчном учинку већ гледам само тим», док на констатацију да је Кастиљо највеће појачање Црвене звезде додао да нема шта да каже на оно што су сви рекли.

За разлику од претходних сезона, наши играчи ове знатно чешће добијају картоне што свакако представља проблем.

«Пре неким дан сам играчима скренуо пажњу на то и на првој утакмици после тог разговора смо добили шест жутих картона. Сигурно је да треба водити рачуна о томе, али не треба улазити у детаље како нам се на неким утакмицама то не би обило о главу. Било је нервозе, недисциплине, али и фаулова, али оно што брине су картони због приговора и сличних непотребних ситуација».

Међутим, оно што је још већи проблем су честе повреде првотимаца.

«Имамо доста повређених играча током целе сезоне. Данас је Баста тренирао после паузе коју је имао, али је тешко проценити хоће ли бити спреман за наредну утакмицу. Исто је и са Пантићем. Тренинзи су једно, а утакмице нешто сасвим друго».

Бајевић каже да је још увек рано за резимирање урађеног у првом делу сезоне.

«Није време за тако нешто, како због екипе, тако и због чињенице да имамо још утакмица до паузе. Зато не желим ни да говорим на тему има ли у нашем првенству играча који су интересантни Црвеној звезди у прелазном року», истиче Бајевић.

На крају, наш тренер је прокоментарисао и несрећно примљен погодак у Смедереву.

«То је била најобичнија глупост. Не може играч да буде окренут леђима када голман испуцава лопту јер увек постоји могућност да направи грешку и зато играч мора да буде спреман да реагује. Таква грешка може сваком да се деси, али нисмо били спремни на ту грешку. Не нападам ни Ранђеловића, ни Гаја, за гол смо криви сви».

Претходни текстПораз за опроштај
Следећи текстРеал нокаутиран у Пиониру