Милан Гуровић – звездин спортиста месеца октобра

191

Од септембра ове године Спортско друштво Црвена звезда и Звездина ревија додељују награду ЗВЕЗДИН СПОРТИСТА МЕСЕЦА, спортисти или спортисткињи који су у претходном месецу остварили запажен резултат у домаћим или међународним такмичењима.

Ни овога пута избор за ЗВЕЗДИНОГ СПОРТИСТУ МЕСЕЦА није био лак. Многи наши такмичари су у октобру остварили запажене резултате – фудбалери и рукометаши су први на табели у шампионату Србије, ватерполисти су после дуго година успели да остваре добар резултат на међународној сцени, тенисер Борис Пашански је бележио запажене резултате на турнирима у Јужној Америци, а Јасна Шекарић је званично друга стрелкиња света за ову годину. Још многи наши спортисти су показали да са правом носе дрес црвео – белих боја.

За разлику од претходна два избора када су за ЗВЕЗДИНОГ СПОРТИСТУ МЕСЕЦА бирани они чије време тек долази, стрелкиња Зорана Аруновић и веслач Ненад Беђик, титулу ЗВЕЗДИН СПОРТИСТА МЕСЕЦА за октобар понео је један афирмисани спортиста чије је име познато у светским размерама – Милан Гуровић, кошаркаш Црвене звезде, који је својим играма и емоцијама показао како се бране боје вољеног клуба.

Гуровић је тренутно најкориснији играч регионалне НЛБ лиге и најбољи стрелац УЛЕБ купа са просеком од 31 коша по утакмици. Његове сјајне игре нарочито добијају на значају када се зна под каквим је оптерећењем играо и каквим је увредама и провокацијама био изложен. Ипак, то као да му је био додатни подстрек да покаже колико уме и може. Милан је показао да поседује велику снагу и као човек, и као спортиста, и зато ово признање одлази у праве руке.

Специјалну плакету ЗВЕЗДИН СПОРТИСТА МЕСЕЦА Милану Гуровићу je уручио Слободан Вучићевић, председник Управног одбора СД Црвена звезда. Новчану награду у износу од 40.000 динара, као подршку избору ЗВЕЗДИНОГ СПОРТИСТЕ МЕСЕЦА, уручио је Драган Вишњић, комерцијални директор ЈУ Поинта, а поклон пакет производа једног од сталних спонзора Звездине ревије, фирме Агримес, уручила је директор маркетинга, Тања Лугоња.

Оно што треба посебно истаћи је да се Гуровић новчаног дела награде одрекао у име деце без родитељског старања.

По завршетку свечаности доделе награде емитовано је друго телевизијско издање Звездине ревије.

Претходни текстДруга победа ватерполиста
Следећи текстСутра у Смедереву