О Висли и Металопластици

190

Рукометаши Црвене звезде у среду дочекују шабачку Металопластику у утакмици другог кола домаћег првенства.

Дан пред утакмицу је одржана конференција за новинаре на којој су говорили тренер Вук Рогановић, првотимац Мирослав Симић и потпредседник Љубиша Стоиљковић. На почетку, направљен је осврт на старт у Лиги шампиона и неуспех против Висле у Плоцку.

„Пољаци су ипак квалитетнија екипа од нас која више година игра у истом саставу. Наш пад је уследио после искључења Максића, појавила се велика нервоза међу нашим играчима који нису успели ни да се прилагоде судијском критеријуму. Поштено говорећи, бекови се нису добро снашли, било је солирања, али пораз је ипак могао да буде мањи. Међутим, када се на оваквој утакмици направи 21 техничка грешка, пораз је неминован. Није ништа изгубљено, борићемо се даље и надам се да ћемо већ у недељу против Шамберија бити бољи“, рекао је Вук Рогановић.

„Висла је била боља од нас, игра константно у Лиги шампиона, а ми из године у годину мењамо тим. Жао ми је што нисмо успели да одржимо тим из прошле сезоне јер би са пар појачања били далеко јачи. Жеља нам је да се ипак изборимо за треће место у групи“, рекао је Симић.

Љубиша Стоиљковић каже да се управа потрудила да се клуб што боље представи на међународној сцени.

„Довели смо много играча, али недостаје нам леви бек. Услови су, какви-такви, створени, али сигурно може и боље. Ипак, недостају неке ситнице које би вероватно допринеле да екипа игра боље. За меч са Шамберијем се припремамо боље него за Пољаке, али не бих сад о тој утакмици јер нас чека дуел са Металопластиком који морамо да схватимо крајње озбиљно“.

После победе над Југовићем у првом колу жеља је да се настави победнички низ у првенству.

„После слабе игре у Плоцку, сутрашњи меч је јако битан да би се екипа повратила на играчком и психолошком плану. Шапчани су тежак противник, озбиљна екипа и очекујем занимљиву утакмицу до последњег минута. Морамо бити обазриви и победом би сигурно у знатно бољем расположењу дочекали утакмицу у недељу“, истакао је тренер наших рукометаша.

Претходни текстКрстовић последње појачање
Следећи текстБаста задовољан опоравком