Ранђеловић и Кастиљо о утакмици са Либерецом

97

На конференцији за новинаре одржаној у уторак, о предстојећем мечу са Либерецом говорили су голман Иван Ранђеловић и везни играч Алехандро Сегундо Кастиљо.

Црвена звезда ће у четвртак покушати да надоканди два гола минуса из првог сусрета првог кола Купа УЕФА, а двојица првотимаца верују да уз подршку навијача могу да остваре зацртани циљ.

«Сваки резултат је достижан, али биће веома тешко јер је Либерец добар тим у ком нема играча екстра класе, али као екипа делују веома сигурно. Сигурно је да ће нам за успех бити потребна и срећа, али најважније је да верујемо у себе», сматра Ранђеловић који додаје да је веома срећан што је Зоран Бановић на вечитом дербију сјајно обавио посао.

«Очекује нас тежак меч, али верујем да можемо да надокнадимо резултат из Чешке. Морамо да наметнемо наш стил и ритам игре од самог почетка, да дамо гол што пре јер само тако можемо до успеха», сматра еквадорски репрезентативац.

Наш голман каже да спекулације око наводног одласка шефа стручног штаба, Душана Бајевића, не утичу на рад и атмосферу у тиму.

«Ми смо професионалци и знамо своје обавезе, те приче су ствар руководства и тренера. Ми смо окренути утакмици са Либерецом у којој не смемо да дозволимо пад концентрације као у првом сусрету. Очекујем пун стадион и велику подршку Делија које су биле уз нас и када је било добро, и када нам је ишло лоше».

Кастиљо још увек пролази кроз период адаптације, али је приметно да из меча у меч пружа све боље партије. Према његовим речима, очекује још боље игре када савлада језичку баријеру.

«Било ми је доста тешко у почетку да се снађем у новој средини. Ипак, моји утисци су изузетно повољни, наишао сам на одличан пријем. Знао сам да долазим у велики клуб и трудим се да одговорим свим обавезама које он захтева», каже Кастиљо и наставља:

«Гол у Земуну ми је доста помогао око самопоуздања, а имам утисак и да ме саиграчи сада гледају другим очима. Осећам да сам постао значајнији за екипу и да се полако уклапам», рекао је наш првотимац.

Екипа Либереца у Београд долази у среду у 11:30 чартер летом из Прага. У среду од 19 часова ће одржати тренинг на Маракани, а пре тога ће бити одржана конференција за новинаре.

Утакмица између Црвене звезде и Либереца почиње у четвртак у 20 часова, а капије стадиона се отварају два сата раније. Улазнице се могу купити на благајнама Маракане од 10 до 18 часова, а директног ТВ преноса за подручје Србије неће бити.

Претходни текстПремијера у Пољској
Следећи текстБајевић о утакмици са Либерецом