Победа за прво место

41

Црвена звезда је забележила четврту победу у домаћем шампионату. На тешком гостовању у Чачку наша екипа је приказала солидну игру и освојила бодове који су је избацили на лидерску позицију на табели.

Борац – Црвена звезда 0:2 (0:1)
Аилтон 20′, Ђокић 90′

Борац: Ерић, Јашић, Рендулић, Дмитровић, Пејовић, Драгутиновић, Арсенијевић, Крњинац, Никитовић, Симић, Темвањера. Играли су још Трифуновић, Миловановић и Спасојевић

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Перовић, Бишевац, Гај, Кастиљо (50′ Тришовић), Миловановић, Милијаш, Георгијев, Аилтон (79′ Туторић), Ђокић (90′ Пуровић)

Судија: Горан Јовановић (Смедерево)
Жути картони: Дмитровић – Пантић, Гај
Гледалаца: 6.000

Црвена звезда је дошла у вођство поготком Аилтона. После корнера у 20. минуту, лопта је враћена у казнени простор домаћих где ју је Ђокић одмах проследио до Аилтона, а овај је са десетак метара сместио у мрежу за вођство наше екипе.

Иако је наша екипа на одмор отишла са предношћу, у првих 45 минута се махом водила изједначена борба у којој су и домаћим имали своје шансе за гол. Да није било Ибрахима Гаја, резултат је могао да буде и нерешен јер је Сенегелац спречио погодак када је после ударца Крњинца избацио лопту са гол црте.

Имао је Борац још две полушансе преко Крњинца и Симића, али је лопта једном отишла преко гола, док је другом приликом Ранђеловић добро интервенисао и сачувао мрежу. С друге стране, Звезда је припретила после комбинације Аилтона и Ђокића, али завршница није била адекватна.

Узбуђења у наставку сусрета готово и да није било до саме завршнице када наша екипа за два минута пропушта две сјајне прилике. Прво је Ђокић у 80. минуту био потпуно сам пред голманом Ерићем, али није успео да га савлада, да би у следећем минуту нови капитен Миловановић погодио пречку.

Узвратио је резервиста Трифуновић четири минута пре краја када је лукавим ударцем покушао да лобује Ранђеловића, али је наш голман одлично интервенисао и спречио погодак.

Тачку на данашњу утакмицу ставио је Ђокић у надокнади времена када се са центра терена стуштио ка голу Чачана и постигао погодак којим је оверена победа после које је наша екипа избила на челну позицију на табели уз утакмицу мање.

Претходни текстРукометаши у Лиги шампиона!
Следећи текстИНтервју са Аилтоном