Аилтон представљен на Маракани

286

Бразилски интернационалац Аилтон представљен је данас као ново појачање Црвене звезде. Искусни бразилски нападач је уговор са Црвеном звездом потписао на две године и према речима Драгана Стојковића, председника Црвене звезде, његовим доласком комплетирана је екипа за ову годину.

„Довели смо велико појачање. Задовољство ми је што смо довели играча екстра класе који ће сигурно допринети квалитету целог тима. Трудили смо се да све одласке играча надоместимо на прави начин и успели смо у својим намерама, на задовољство свих звездаша. Верујем да ће сви уживати у играма Аилтона који има право наступа одмах. Када ће бити у тиму, зависи од тренера“, рекао је први човек Црвене звезде.

Бразилски ас каже да је за његов долазак у Црвену звезду пресудила жеља да доживи ново искуство и нове изазове.

Знао сам да је Црвена звезда велики клуб и доста тога сам чуо о њој од српских играча у Немачкој. Жеља ми је да поновим добре игре из периода док сам био у Бундеслиги и освојим неки трофеј. За мене ће ово бити ново искуство и изазов. Један од разлога због којих сам дошао је и сјајна атмосфера на стадиону Црвене звезде у шта сам се уверио гледајући неки од вечитих дербија“, изјавио је Аилтон који је имао и понуде из других клубова.

„У претходном периоду сам тренирао индивидуално и сигурно је да нисам у пуној форми. Желим што пре да се прикључим екипи и почнем са тренинзима како бих заиграио што пре. Зато не могу ни да обећам колико ћу дати голова у овој сезони“, рекао је Бразилац који ће првих недеља свог боравка у Београду бити сам, а затим ће му се придружити супруга и деца који живе у Мексику.

Лична карта:

Аилтон Гонсалвеш да Силва
рођен 19. јула 1973. у Могеиро
Висина: 177 цм
Тежина: 74 кг
Каријера: Ипаранга, Интернасионал, Мођи Мирим, Санта Круз, Гуарани, УНАМ (Мексико), Вердер, Шалке, Бешикташ, Хамбургер

Претходни текстНова анкета
Следећи текстПобеда рукометаша у Турској