Разговор са Николом Жигићем

82

Никола Жигић од данас званично више није фудбалер Црвене звезде. Наш нападач и без дилеме љубимац навијача каријеру ће наставити у шпанском прволигашу Расингу из Сантандера чиме му се остварила жеља да заигра у некој од најјачих лига на свету.

„Од како сам дошао па све до синоћ сам у Црвеној звезди провео четири невероватне лепе године што се тиче фудбала и живота уопште. На најлепши могући начин су ме прихватили људи у клубу, саиграчи и навијачи. Мислим да сам се свима одужио на најбољи начин јер сам увек пружао добре партије. У Црвеној звезди сам освојио многа признања постао најбољи стрелац лиге, најбољи играч, изборио се за место у репрезентацији, али ништа од тога се не би остварило да није било свих које сам поменуо“, рекао је Жигић.

„Не могу посебно да издвојим ниједан гол или утакмицу у дресу Црвене звезде јер је свака била важна и драга на свој начин. Сваки гол и утакмица заузимају посебно место у мојој каријери и зато је немогуће да посебно издвојим неки детаљ“.

О одласку у Шпанију Жигић каже:

„Расинг је понудио најбоље услове, а Шпанија је земља у којој могу још да напредујем и да се потпуно афирмишем као играч. Веома сам задовољан уговором и надам се да ћу у новом клубу наставити да пружам партије као и у Звезди. Мислим да је Расинг добар клуб у којем могу да покажем колико вредим, а да после годину или две дана видимо шта ће бити. Ипак, о том-потом. Најважније је да одиграм добро у Расингу“, рекао је Жигић уз констатацију да у овом тренутку не познаје превише своје нове саиграче.

Наш бивши нападач каже да је било време да се опроба у некој од водећих лига Европе.

„Мислим да је ово био прави тренутак да одем и да видим колико могу да урадим у једној тако јакој лиги као што је шпанска. Ако не будем могао, ту је Црвена звезда којој ћу се увек враћати“, поручио је на крају разговора Никола Жигић.

Претходни текстЖигић у Расингу, Ковачевић у Лансу
Следећи текст16. Меморијални турнир „Трофеј Београда“