Милан потврдио да је бољи

49

И у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона Црвена звезда је поражена од Милана. У фантастичном амбијенту крцате Маракане, италијански тим је приказао бољу игру и његовој успеху се нема шта замерити.

Црвена звезда – Милан 1:2 (0:1)
Ђокић 80′ – Инзаги 29′, Седорф 79′

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста, Пантић (61′ Пуровић), Гај, Бишевац, Ковачевић, Миловановић (70′ Анђелковић), Георгијев, Јанковић (54′ Перовић), Ђокић, Жигић

Милан: Дида, Кафу (82′ Фавали), Костакурта, Гатузо, Инзаги (68′ Амброзини), Седорф, Ђилардино (87′ Боријело), Шимић, Пирло, Кака, Сержињо

Гледалаца: 55.000
Судија: Клаус Бо Ларсен (Данска)
Жути картони: Гај – Кака

Очигледно је било да гости желе што пре да отклоне све дилеме око тога која ће се екипа пласирати у Лигу шампиона. Контролисали су игру, али је и наш тим имао одређене шансе, а најбољу је пропустио Јанковић. На жалост, казна стиже врло брзо преко Инзагија који је главом са пет метара послао лопту у мрежу.

Тај погодак је потпуно паралисао играче Црвене звезде којима се не може замерити много тога. Иако су доста грешили, жеља да се покажу у што бољем светлу и пожртвованост су били на високом нивоу, али су се намерили на бољег од себе.

У другом полувремену Милан је потврдио свој квалитет. Тек у завршници се игра распламсала, гости су били конкретнији што су и крунисали голом Седорфа који је снажним ударцем по земљи матирао Ранђеловића. Само минут касније, Ђокић је на проигравање Жигића постигао гол да ублажи пораз и изазове ерупцију одушевљења.

На крају, Милану се мора честитати на приказаној игри, а нашем тиму остаје нада да ће у Купу УЕФА имати више среће и знања. Верујемо да ће на нашој Маракани бити још прилика за спектакле као што је био овај.

Претходни текстБајевић и Жигић пред меч са Миланом
Следећи текстБајевић о утакмици са Миланом