Ковачевић и Бишевац верују у успех

66

Ако је судити по конференцији за медије одржаној у недељу, у редовима Црвене звезде пре реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Милана, у редовима нашег тима влада сјајна атмосфера.

Пред новинаре су у недељу изашли капитен Ненад Ковачевић и дефанзивац Милан Бишевац, играчи који су у среду играли и за репрезентацију Србије. Према њиховим речима, знају да их чека тежак посао против великог противника, али верују да уз подршку препуног стадиона могу до успеха.

„Страха и треме нема јер смо видели да можемо да се носимо са Миланом, али нема сумње да ће ова утакмица бити знатно тежа. Милан има предност коју му не гарантује миран реванш и ми ће уз помоћ наших навијача урадити све да се пласирамо у Лигу шампиона. Најважније је да не примимо гол јер би у том случају задатк био далеко тежи“, сматра Бишевац и додаје да је за њега Инзаги далеко опаснији од Ђилардина.

„Атмосфера у тиму је сјајна, не само током тренинга већ и ван терена. Еуфорија која влада у јавности пред ову утакмицу се међу нама не осети. Све је врло позитивно и то би морало да се одрази кад у уторак изађемо на терен. Нема треме као пред први меч, али сигурно је да ћемо сада морати да будемо бољи него пре две недеље“, каже Ковачевић уз констатацију да Милан има својих мана.

„Гледајући касете смо видели да имају своје мане, немају их много, али их ипак имају. Свесни смо да су могуће и провокације ако им не крене, али можемо и ми да провоцирамо и на неки начин ‘пребијемо’ ако буде требало“, каже уз осмех наш капитен.

На питање да ли ће бити теже сачувати свој или угрозити противнички гол, Милан Бишевац одговара:

Биће тешко и једно и друго. Не смемо јурити већ морамо да играмо стрпљиво и мирно. Идеално било да дамо по гол у првих и последњих 15 минута и да не примимо гол. Нисмо вежбали пенале, видећмо хоћемо ли их вежбати данас и сутра“.

Какву игру Милана очекују у уторак наши првотимци?

„Све италијанске екипе играјупо шаблону и ретко када нешто мењају. Без обзира који је резултат они играју исто. Стрпљиво чекају шансу у нападу, а у одбрани су веома сигурни“, изјавио је Бишевац, а на његове речи се надовезао Ковачевић.

„Сигрно ће бити јачи за неке играче у последњој линији одбране и физички спремнији. Ја очекујем да ће играти са само једним шпицем и појачаним везним редом што не значи да ће да се бране, али сумњам да ће играти превише отворено“.

После утакмице у Милану многи су били склони оцени да је Милан тај меч одиграо у лаганом ритму.

„Не могу да се сложим са том оценом јер нам је било веома тешко у Милану. Вероватно нису били спремни, али сигурно је да нису били неспремни јер су то све врхунски играчи“, каже Бишевац.

Милан је често мењао темпо у првој утакмици јер је велика екипа која зна да крене напред, али и да смири игру. Тактички су одлично потковани и то може да нам буде највећи проблем. Одлично се крећу и иза себе имају много великих утакмица. Тврдња да нису били спремни није тачна јер су имали доста играча који нису наступали на Светском првенству и могли су нормално да се припреме. Знам то по себи, ја и кад нисам спреман могу нашу лигу да одиграм за оцену 7,5. Понављам, сада ће бити много бољи јер су имали јаке контролне утакмице“, истакао је Ковачевић и додао да ће за успех бити потребно и доста среће.

На крају, упитан да ли је спреман да се ошиша ако се Звезда пласира у Лигу шампиона, Ненад Ковачевић је одговорио да је спреман, док Милан Бишевац није спреман да прихвати такву опкладу и каже да не би обријао браду уколико би наша екипа остварила велики успех.

Екипа Милана у пратњи око 170 пријатеља клуба у Београд стиже у понедељак око 13 часова, а у 19 часова ће одржати тренинг и конференцију за медије на нашем стадиону. Карата за меч Црвена звезда – Милан у слободној продаји нема и неће их ни бити. Судија утакмице биће Данац Клаус Бо Ларсен, а помагаће му Торбен Јонсен и Андрес Странд.

Претходни текстЈагма за улазницама
Следећи текстБајевић и Жигић пред меч са Миланом