Ђокић за прекид традиције

70

Црвена звезда је после шест година успела да првенство започне победом. Наша екипа је головима Ђокића у 5. и 59. минуту победила Вождовац са 2:0 и тријумфално започела пут одбране шампионске титуле.

Црвена звезда – Вождовац 2:0 (1:0)
Ђокић 5′, 59′

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Бишевац, Милијаш, Јанковић, Ђокић, Ковачевић, Георгијев, Гај, Жигић, Баста
Резерве: Радивојевић, Трајковић, Кривокапић, Перовић, Јоксимовић, Тадеу, Пуровић

Вождовац: Зечевић, Кашћелан, Калајџић, Поповић, Драговић, Павловић, Милијаш, Савић, Ђурђић, Колаковић, Јешић
Резерве: Чановић, Ђурић, Трбовић, Перендија, Басара, Дринчић, Јанковић

Гледалаца: око 3.000
Судија: Нинослав Спасић (Сурдулица)
Жути картони: Бишевац, Ђокић, Јоксимовић – Кашћелан, Јешић, Павловић
Црвени картон: Бишевац

Још једном је Звезда сјајно почела меч и диктирала темпо више од пола сата. Онда је уследио необјашњив пад и гости су могли да изједначе. Срећом, Ранђеловић је успешно реаговао у неколико наврата и на одмор се отишло са минималном предношћу.

После само пар минута игре у наставку искључен је Бишевац па је наш тим имао играча мање. Ипак, то се није одразило на игру која је чак постала и боља. Ђокић је још једном био спретан пред голом противника и поставио је коначан резултат сусрета у којем је још једном одбрана имала доста осцилација.

Тренер Душан Бајевић је ипак био задовољан после утакмице.

„Најважније је да смо забележили победу. Било је тешко као што сам и очекивао. Било је у нашој игри и добрих, и лоших ствари и добро је што се неке лоше дешвајау сада. Имамо доста тога да поправимо у игри и уверен сам да ће временом бити боље. У одбрани немамо много решења за неке позиције, али ја ипак верујем у ове играче. Похвалио бих борбеност играча, а када је приступ такав игра ће доћи сама од себе“, рекао је Бајевић додавши да квалитет новајлије Ибрахима Гаја не може да оцени на основу 45 минута проведених у игри.

Претходни текстНаставља се осипање
Следећи текстКошаркаши почињу припреме