Оптимизам, али и опрез

49

На конференцији за медије дан пред реванш утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Корка, говорили су шеф стручног штаба, Душан Бајевић, и капитен Ненад Ковачевић.

Наш тренер је са задовољством констатовао да су сви играчи спремни за меч са ирским шампионом и додао да у овом тренутку нико не размишља о могућим утакмицама са Миланом.

„Имамо доста добра резултат и нећемо допустити да подлегнемо било каквом притиску. Морамо да одиграмо максимално ангажовано и концентрисано без обзира на резултат у првој утакмици. Таквим приступом ћемо проћи у следећи круг“, сматра Бајевић који је додао да ће играчима скренути пажњу на понашање како се не би непотребно зарадили картони.

Ненад Ковачевић се осврнуо на грубу игру Ираца у првом сусрету.

„Очекивали смо да ће Корк играти грубо јер је њихов менталитет и стил игре такав. Ипак, у добром делу меча смо успели да им парирамо по том питању и сигурно да нам ни у реваншу то неће представљати проблем“, рекао је Ковачевић и прокоментарисао изјаву тренера Корка да верује у изненађење.

„Њихово је право на наду, то је уосталом нормално размишљање, али даћемо све од себе да испунимо очекивања и направимо лепу увертиру за следећи круг. Корк ће, као што је неко рекао, следеће године имати прилику да оствари бољи резултат“.

Неизбежна тема ових дана свакако су потенцијални дуели са Миланом у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

„О следећем противнику ћемо размишљати тек када завршимо посао са Корком, то сам рекао и раније. Нисмо размишљао на ту тему, а нисам ни никог од играча видео да прича о Милану“, изјавио је наш тренер који је још једном позвао на опрез истакавши да екипа Корка има свој квалитет и стил игре који не мења.

Све капије нашег стадиона отварају се у среду у 18 часова, а сат раније ће бити заустављен саобраћај у околним улицама. За ову утакмицу је ангажовано 500 редара, као и одговарајући број припадника полиције, ватрогасне службе и хитне помоћи. Из Ирске је допутовало 66 навијача и пријатеља клуба који ће бити смештени на галерији Б.

Улазнице за сутрашњу утакмицу могу се купити на благајнама Маракане по цени од 300, 600 и 800 динара, а до уторка у подне их је продато 5.000. За утакмицу је укупно акредитовано нешто више од 200 представника медија.

Претходни текстДве медаље са Светског првенства
Следећи текстПотврђено учешће Милана