Реакције на жреб

39

Изјаве поводом жреба за треће коло квалификација за Лигу шампиона дали су председник клуба, Драган Стојковић, шеф стручног штаба, Душан Бајевић, и спортски менаџер, Стеван Стојановић.

Председник Стојковић, који је био на жребу, каже да је можда дошло време да се традиција у дуелима са Миланом преокрене.

„Добили смо једног од најтежих противника. Срећа нас није пратила јер сви знамо шта име Милана значи у целом свету. Италијану су свакако фаворити, али, као и увек, ми се нећемо предавати“, рекао је Стојковић који се осврнуо и на статус Милана.

„Из УЕФА су поручили да ће до 2. августа Апелациони суд у Италији донети одлуку око статуса Милана. У овом тренутку нема смисла да говоримо хипотетички на ту тему“.

Жребу у Ниону је испред Милана присуствовао Умберто Гамбини, један од техничких руководилаца клуба. Он је саопштио да ће се први меч играти 9. августа са почетком од 20:45, док је реванш у Београду заказан за 22. август, а термин почетка сусрета ће бити накнадно одређен.

Неизбежна тема разговора са председником Црвене звезде били су и дуели са Миланом из 1988. године када је био стрелац у оба сусрета.

„И тада смо важили са аутсајдере, али смо одиграли врло добро и храбро и били елиминисани тек на пенале. Надам се да ћемо сада имати више среће, а посебно ми је драго што ће наши навијачи бити у прилици да присуствују једном истинском спектаклу“.

Тренер Душан Бајевић има став да прво треба завршити посао против Корка.

„Реванш са Ирцима је оно што је у овом тренутку приоритет и најрадије не бих ни говорио сада о Милану. Ако елиминишемо Ирце, утакмице са Миланом ће нам бити велики изазов, али ништа не бих желео да говорим унапред. Црвена звезда има своју снагу, екипу жељну доказивања која ће учинити све да се пласира у Лигу шампиона“, рекао је Бајевић који се као тренер грчких клубова већ опробао против Милана.

„Док сам водио АЕК 1993. смо били у групи са Миланом. У Атини је било нерешено, а у Милану смо изгубили 2:1. Не вреди упоређивати екипу Милана тада и данас. Сви знамо каква је то величина и морамо га ценити, али и ми имамо неке своје мотиве и адуте који су можда и јачи од њихових“, рекао је наш тренер који не обраћа превише пажњу на то што се први сусрет игра у Милану, као и на спекулације да би се Милану могло одузети учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.

Спортски менаџер Стојановић је такође био актер тих чувених мечева са Миланом.

„Нисмо могли да извучемо јачег противника, али прво морамо да елиминишемо Корк па тек тада да причамо о Милану. Сви добро знају да је то један од најјачих клубова на свету и чекају нас тешке утакмице. Међутим, и пре жреба сам рекао да ко год да извуче Црвену звезду неће бити срећан. У овом тренутку не желимо да се бавимо ситуацијом око статуса Милана и ми ћемо се спремати као да ћемо сигурно играти против Милана“, рекао је Стојановић.

Претходни текстМилан последња препрека
Следећи текстГај потписао за Црвену звезду