Коментари о успеху Корк Ситија

44

Тренер Црвене звезде, Душан Бајевић, посматрао је реванш меч првог кола квалификација за Лигу шампиона између Аполона и Корка у којем је ирски првак обезбедио пласман у даље такмичење где га чека наша екипа.

Коментар о наредном противнику су уз шефа стручног штаба дали и председник Драган Стојковић, односно спортски менаџер Стеван Стојановић.

Председник Фудбалског клуба Црвена звезда, Драган Стојковић:
Као што сам и раније говорио нама је било апсолутно свеједно са ким ћемо играти у другом колу Аполоном или Корк Ситијем. Наше аспирације и амбиције су такве да морамо даље без обзира на име противника. Интересује нас само победа и ништа више. Синоћ сам разговарао са тренером Бајевићем који ми јепренео утиске са меча у Никозији. Ради се о једној незгодној и веома борбеној екипи која очигледно поседује квалитет, чим је елиминисала Аполон који су сви унапред прогласили укупним победником. Ми верујемо у себе и успех после две утакмице.

Тренер фудбалског клуба Црвена звезда, Душан Бајевић:
Корк Сити ме је пријатно изненадио, јер сам очекивао да је Аполон много квалитетнији. Кипрани су потценили Ирце и ми из тога треба да извучемо поуке. Већ у првом полувремену Корк је имао две добре шансе, а у наставку су дали гол из прекида чиме су показали да су веома незгозни у таквим ситуацијама.  О предностима Звезде у мечевима против Корка нећу говорити у јавности, већ то остављам за свлачионицу.

Спортски менаџер Фудбалског клуба Црвена звезда, Стеван Стојановић:
Искрено сам прижељкивао пролазак Корка у друго коло. То је екипа која игра типичан острвски фудбал. Много трче, не предају се деведесет минута, одлични су у скоку и код прекида. Тако су уосталом и постигли гол Аполону. Играју у формацији 4-4-2 и у тиму се издвајају два или три играча. Квалитет је дефинитно на нашој страни, али то се мора доказати у оба меча. Ми ћемо већ у Ирској ићи на победу, а сигурно је да Маракана представља још једну предност Црвене звезде у дуелима са Корком.

Претходни текстИрци први противник
Следећи текстПознати термини утакмица са Корком