15 година од тријумфа у Барију

187

Црвена звезда је данас прославила петнаестогодишњицу тријумфа у финалу Купа шампиона. У присуству играча, стручног штаба и руководства клуба из 1991. године, присутни су се подсетили пута до европског трона, а уручене су и плакете УЕФА.

Након подсећања на пут Црвене звезде до освајања Купа шампиона, присутнима се обратио председник Црвене звезде, Драган Стојковић, који је стицајем околности, у финалу те 1991. године играо за екипу Олимпика из Марсеја.

„Црвена звезда се успехом у Барију уписала у историју фудбала јер је још само 20 клубова освајало овај трофеј. Иако је мој тадашњи клуб у финалу изгубио, срце ми је било пуно“, рекао је између осталог први човек Црвене звезде.

На жалост, додели плакета нису присуствовали сви играчи шампионске генерације. Признања су уручена тадашњем капитену, Стевану Стојановићу, затим Милићу Јовановићу, Жељку Калуђеровићу, Илији Најдоском, Ивици Момчиловићу, Слободану Маровићу, Владану Лукићу, Горану Василијевићу, Љубиши Милојевићу и Дејану Савићевићу, као и члановима стручног штаба Љупку Петровићу, Зорану Антонијевићу и Јовану Аћимовићу.

Свечаности у Медија центру нашег стадиона су присуствовали и чланови тадашњег руковдства Црвене звезде – Драган Џајић, Милош Маринковић, Светозар Мијаиловић и Чедомир Петровић. На данашњој прослави нису заборављени ни они који више нису међу нама, доктор Бранко Нешовић и кондициони тренер Пеђа Станојевић.

Плакете које су данас уручене је УЕФА наменила свима који су у педесетогодишњој историји Купа и Лиге шампионе освајали титулу шампиона Европе.

Претходни текстРеми за опроштај од титуле
Следећи текстБајевић стигао, промоција сутра