Спремни за дуплу круну

51

Црвена звезда у среду од 18 часова на стадиону партизана игра против ОФК Београда финални меч купа Србија и Црне Горе. Дан пред утакмицу је одржана заједничка конференција за новинаре на којој су Црвену звезду представљали тренер Валтер Зенга и капитен Ненад Ковачевић.

Шеф стручног штаба наше екипе каже да је срећан што је екипа дошла у прилику да освоји и други трофеј.

„Као и увек, Црвена звезда поштује противника и у меч улазимо максимално озбиљни и концентрисани јер је он за нас веома значајан. Испред себе имамо противника који игра веома добар фудбал. Зато очекујем лепу и добру утакмицу“, рекао је Зенга који се захвалио свим људима из екипе који нису били у првом плану, а који имају велике заслуге за успехе у овој сезони.

За сутрашњу утакмицу наш стручни штаб нема већих проблема око састава.

„Младеновић се није у потпуности вратио у форму после опоравка од повреде. Видећемо данас после тренинга каква је ситуација. Остали играчи су спремни за меч“.

На питање ко је у психолошкој предности, Зенга одговара:

„У финалу нема фаворита и нико није у предности. Стално говорим играчима да је свака утакмица важна и да им она даје прилику да играју све боље. Противник се мора поштовати и то је најважније уз ентузијазам, храброст и љубав према ономе што раде. На томе увек инсистирам. Свако финале је различито и сигурно другачије од првенствених мечева. Оно што је било морамо да заборавимо и мислимо само на оно што нас чека. Жеља нам је да успешно завршимо сезону и спремни смо да то отваримо на терену“, истакао је шеф стручног штаба наше екипе.

Ненад Ковачевић има прилику да подигне и други трофеј у овој сезони. Црвена звезда иначе има прилику да девети пут освоји „дуплу круну“.

„Могу да кажем само да имамо мотива на претек. Желимо победу, а трофеј који смо већ освојили неће нам умањити амбиције поготово када се зна да смо у неколико претходних финала изгубили. Овога пута гарантујем да смо спремни за меч за који верујем да ће бити добар и оправдати очекивања“, речи су нашег капитена који је позвао навијаче да дођу у што већем броју.

„Могуће је да неким играчима ово буде последња утакмица у дресу Црвене звезде, али то никога не треба да оптерећује. Сви су спремни да дају свој максимум и зато очекујем добру утакмицу и победу“, истиче Ковачевић.

Улазнице за сутрашњи меч, којих је штампано 27.000, продају се на стадионима Црвене звезде, ОФК Београда и Партизана чије ће капије у среду бити отворене два сата пред почетак сусрета. Пехар ће победнику меча уручити Томислав Караџић, председник ФССЦГ.

Главни судија сусрета биће Миленко Вукадиновић из Београда, а помагаће му Милош Радуловић из Подгорице и Јовица Шавија из Нове Пазове. Резервни арбитар је Нинослав Спасић из Сурдулице.

Претходни текстКао на тренингу
Следећи текстДупла круна!