Стојковић: „Најдража титула“

38

Дан после прославе освајања 24. шампионске титуле, председник Црвене звезде, Драган Стојковић, дуго је одговарао на питања новинара о синоћњем слављу, сезони која је на измаку, али и о плановима за наредну сезону.

На питање да ли му је слађа шампионска титула коју је освојио као председник од оних које је освајап као играч, први човек нашег клуба каже:

„Могу да кажем да ми је ова титула дража јер као играч никада нисам имао прилику да је прославим на овакав начин. Сада, као знатно искуснији човек, другачије гледам на ствари. Чињеница је и да живимо у другачијем времену него тада. Као играч сам са осталима из екипе ишао на славље после утакмице, а сада се на мене као првог човека гледа другачије и морам да водим рачуна и о понашању, и о ономе што ћу да кажем. Драго ми је што смо титулу јуче прославили на један леп начин, што је екипа победом увеличала прославу и што је из Београда у свет отишла лепа слика. С поносом смо показали да у овој земљи постоје многе лепе ствари“, рекао је Стојковић који је титулу посветио оцу који је преминуо у јануару.

Оно што председник Црвене звезде посебно истиче су навијачи који су још једном направили спектакл на трибинама Маракане.

„Навијачи су посебна прича. Синоћ су, као створили фантастичан амбијент и хвала им на томе. Мислим да су сви који су били на стадиону могли заиста да уживају“, каже Стојковић, а на питање колико му је значило скандирање његовог имена пре утакмице одговара:

„Нисам очекивао да ће сви на стадиону скандирати моје име и зато ме је оно посебно дирнуло. Њихово скандирање сам доживео као признање за сав рад откако сам дошао на место председника. Морам да кажем да не очекујем да публика скандира моје име јер то заслужују играчи и тренер, али оно што се десило на прослави титуле погодило ме је право у срце. Желим да кажем и да је сваки навијач светиња, да према њему увек морамо да правилан однос и да га поштујемо јер без навијача не би било ни успеха, ни спектакла попут оног синоћ“.

Једна од тема које су увек актуелне су доласци и одласци из Црвене звезде. На ту тему Стојковић каже следеће:

„У фудбалу се свакодневно догађа много лепих, али и ружних ствари, и то је саставни део ове игре. Црвена звезда се никада неће бавити мутним стварима и неће сарађивати са тзв. менаџерима. Трансфер Николе Жигића је тема која је у центру пажње, али био бих наиван ако бих откривао све карте. Он има своју цен, али од много фактора зависи где ће и под којим условима Жигић отићи. Можда и Црвена звезда буде у могућности да му понуди довољно за останак“, загонетан је први човек Црвене звезде који додаје да у овом тренутку постоје три конкретне понуде за наше играче, као и да се углавном зна трансфер листа.

Када је реч о појачањима, став је следећи:

„Црвена звезда мора да буде јача него што је била. Зато нећемо да доводимо играче који би ‘крпили рупе’ већ оне који могу да играју и појачају конкуренцију. Са Валтером Зенгом сам већ разговарао о евентуалним појачањима. Знамо шта нам је чинити и видећемо шта ћемо бити у могућности да урадимо. Морамо да вучемо мудре потезе, али у реализацију крећемо тек после утакмице финала Купа“, изјавио је Стојковић који је потврдио да постоји жења да се ангажују фудбалери бугарског Литекса, Француз Каје и Словенац Новаковић.

Драган Стојковић каже да му је веома драго и што клуб одолева покушајима да буде уздрман.

„Бочни ветрови дувају и покушавају да нас уздрмају, али неће успети у томе. Стојимо чврсто на својим ногама. То је свакодневна борба и ми смо спремни на изазов да се издрже сви притисци. Важно је да унутар клуба све функционише“, речи су звездиног председника који каже да му је жао што Звездаши раде против Црвене звезде, мислећи притом на бивше клупско руководство.

„Према Црвеној звезди увек треба имати исти однос и волети је. Не могу да разумем да себе неко назива Звездашем, а да ради против интереса клуба. И када више не будем био на овој функцији радићу све да Црвеној звезди буде боље. Сада, као председник клуба, верујем да је оно што радим исправно и да смо на добром путу. Постоји и одређени позитиван инат да докажемо да радимо праву ствар за клуб“, истиче Стојковић.

Када је реч о финансијској ситуацији, председник Црвене звезде отворено каже да она није добра.

„Материјално не стојимо добро и мора да се уради озбиљна анализа како бисмо пронашли ефикасно решење. Понављам, ми можемо да продамо неколико играча и решимо се свих проблема, али онда нико нема право да од нас очекује улазак у Лигу шампиона. Имамо јак пул спонзора у који су добродшли и остали заинтересовани партнери. Још једном понављам, није нам циљ да продамо играче и на тај начин решимо финансијске проблеме“.

Претходни текстТитула прослављена победом над Војводином
Следећи текстОпрашта се Брђовић