Нема опуштања против Смедерева

50

Црвена звезда сутра од 15 часова дочекује Смедерево у утакмици 25. кола Меридијан Суперлиге. На конференцији за новинаре која је одржана дан пре утакмице говорио је шеф стручног штаба наше екипе, Валер Зенга.

Црвена звезда ће у дуел са Смедеревом ући ослбљена јер чак четворица играча, Жигић, Младеновић, Ђокић и Бишевац, морају да паузирају због картона, али сва четворица имају право бирања. Зато се претпоставља да ће бар неко од њих ипак заиграти.

„Првенство још није завршено и зато ми смета писање новина о одласциам и доласцима играча из клуба. Још нисмо завршили посао и сутра нас чека тежак посао којег појединци можда нису ни свесни. Титула још није освојена и зато морамо да наставимо у истом стилу као да сада. Чека нас, рачунајући и Куп, још седам или осам утакмица до краја сезоне и у сваку од њих морамо да уђемо као да је одлучујућа“, рекао је Зенга не желећи да се изјашњава који играчи ће пропустити сутрашњи меч.

„Ђокић и Жигић су на дербију картоне добили на врло сраман начин, али не бих много да говорим о судијским одлукама. Не брине ме изостанак играча јер увек постоје играчи који су спремни да заузму место оних који су одсутни. На терен ће изаћи момци који имају жељу, вољу и концентрацију да добро одиграју утакмицу. Чекају нас три меча у седам дана и сигурно ће више играча добити прилику да заигра“, каже шеф стручног штаба наше екипе и наставља:

„Веома сам задовољан како екипа игра у другом делу првенства. Било је момената и када смо били у проблемима, али генерално сам веома задовољан“.

Скоро све екипе које су долазиле на Маракану су се определиле само на одбрану сопственог гола. Да ли Зенга очекује, с обзиром на то да екипу Смедерева води такође странац, Хаиме Бауза, отворену игру противника?

„Желим да се бавим само игром мојег тима. Противника поштујемо, а Црвена звезда је показала у више наврата да може да игра против сваког типа противника. Ипак, веома је тешко када се екипа затвори пред својим голом и ситуација тада може да буде веома компликована. Сматрам да ће све зависити од тога како ми будемо одиграли и како ћемо ми натерати противника да одигра. За победу ћемо, као и увек, морати да одиграмо пожртвовано и прикажемо жељу да освојимо бодове“, истакао је наш тренер.

Промене у саставу неће условити и промене у формацији и систему игре, сматра Зенга.

„У овом моменту, практично пред крај првенства,било би тешко да се тактички било шта мења. Можда смо и променили нешто у нашој игри, али то до сада нико није схватио што је можда и најбоља ствар. Имамо срећу да наши играчи у сваком моменту могу да се навикну на одређен захтеве и у ходу можемо да мењамо начин игре“, речи су звездиног тренера који сматра да је екипа остварила значајан напредак од почетка сезоне.

Валтер Зенга је још једном поновио и да је његов последњи боравак у Милану био због посете породици, а не због, како се спекулисало, контаката са тамошњим клубовима.

„У Милану имам троје деце и тешко да бих за два дана успео да ускладим боравак са њима и разговоре са клубовима. Још једном бих желео да истакнем да ако будем одлазио из Црвене звезде, да ћу сазвати конференцију за медије и обавестити јавност јер немам шта да кријем. Медији у Италији су ме спомињали у разним контекстима, али мој боравак у Милану био је искључиво због посете деци“, рекао је Зенга уз осмех.

Портпарол Милан Бошковић је у име клуба позвао навијаче да у што већем броју дођу на меч са Смедеревом и на неки начин прославе оно што нису успели да прославе у вечитом дербију када су напустили северну трибину. Он је истакао да је играчима посебно стало да имају велику подршку на свакој утакмици.

Претходни текстБез Гуровића у Сарајеву
Следећи текстМилијаш за победу