У ишчекивању дербија

56

У суботу ће фудбалери Црвене звезде по 126. пут одмерити снаге са „вечитим ривалом“ у борби за бодове. Звезда је у претходних 125 дуела имала више успеха, а последњих година против комшија бележи изузетно добре резултате.

Наша екипа је у досадашњим дерби сусретима играним у првенству забележила 54 победе, 38 утакмица је завршено без победника, а 33 пута је доживела неуспех. Гол разлика је 193:153, наравно у корист Црвене звезде.  Последњи пораз у дербију Звезда је доживела априла 2001. године, а од тада је забележила четири победе уз пет нерешених резултата и гол разлику 13:3.

Интересантан је и податак да ће се у предстојећем дербију сусрести најефиканији тим лиге и екипа са најбољом одбраном. Звезда је до сада постигла 60 голова, чак 19 више од наредног противника, док је Партизан примио 15 голова, четири мање од нашег тима.

Од актуелних играча Црвене звезде највише пута у дербију је играо Милан Дудић (7), док су два пута мање сласт дербија осетили Миловановић, Жигић, Ковачевић, Младеновић и Перовић. Четири наступа имају Кривокапић и Ранђеловић, по три Јанковић, Луковић и Бишевац, два пута су играли Баста и Мудринић, а по једном Пуровић, Стојковић и Јоксимовић. Овај последњи иначе 1. априла слави 25. рођендан.

Дакле, традиција је на страни Црвене звезде, а судећи и по форми наша екипа може да се нада наставку традиције успеха у окршајима са вечитим ривалом. У ишчекивању суботе, подсетите се голова постигнутих у претходном дербију када је Црвена звезда победила са 2:0.

Претходни текстПобеђени и Шапчани
Следећи текстДевојке за вођство, мушкарци за наставак серије