Сутра против Обилића

47

Црвена звезда сутра од 14 часова на Врачару игра против Обилића утакмицу 22. кола Меридијан Суперлиге. Реч је о сусрету који је требао да буде одиган у суботу, али је комплетно коло померено за уторак због лоших временских услова.

Иако се нег отопио, терен стадиона Обилића је у врло лошем стању што ће сигурно отежати посао играчима оба тима. Међутим, наши првотимци, Бошко Јанковић и Небојша Јоксимовић, су на конференцији за новинаре дан пре утакмице рекли да то не би смело да утиче на исход.

Бошко Јанковић истиче да позиција на табеликоју заузима Обилић не значи да се ради о лошој екипи.

„Очекује нас увек неугодно гостовање на Врачару. Противника нипошто не смемо да потценимо јер је у првом делу сезоне показао да уме да игра. Неће бити лако, али ми имамо свој циљ, идемо ка освајању шампионске титуле и било ко да нам је противник морамо да победимо. Очекујем победу уз одлично навијање наших навијача који ће сигурно доћи у великом броју и који ће нам помоћи да дођемо до три бода“, рекао је Јанковић, а са његовим речима се сложио и Јоксимовић.

С обзиром на то да ће терен бити врло тежак за игру, поставља се питање ко ће бити на већим искушењима – одбрана или напад.

„Нећемо бити лако ни одбрани, ни нападачима. Битно је да победимо, да направимо нови корак ка освајању титуле. Нека нама у одбрани буде теже, а нападачи нека дају голове. Направићемо неки баланс, само да победимо“, изјавио је наш дефанзивац.

„Не бих екипу делио на одбрану и напад јер смо на утакмици сви и напад, и одбрана. Зато је незахвално рећи коме ће бити лакше или теже. Биће свима подједнако тешко и зато би било добро да у првих пола сата стекнемо предност која ће нам омогућити мирнију игру. Ако и не буде тако, морамо да будемо мирни и стрпљиво дођемо до бодова чекајући своју шансу“, истакао је Јанковић и наставио:

„Тешко је играти мечеве за које многи мисле да су већ добијени. На Маракани се скоро све екипе бране и тешко је пробити бедем, а у гостима имамо више простора за игру. Постоји одређени притисак да се побеђује у континуитету и то је сасвим нормално јер смо ми Црвена звезда и очекује се да стално освајамо бодове. Не желим никоме да претим, на терену морамо да докажемо да смо бољи“, речи су све ефикаснијег Јанковића који каже да је задовољан својим играма у другом делу сезоне.

У конкуренцији за тим неће бити Милана Бишевца који се опоравља од повреде. Он је почео лагано да тренира по посебном програму и очекује се да се у скорије прикључи раду са остатком екипе.

На крају, портпарол клуба, Милан Бошковић, одговорио је на питање које се тиче написа појединих енглеских медија да ће Никола Жигић каријеру од следеће сезоне наставити у лондонском Арсеналу.

„Много клубова је заинтересовано да Жигића види у својим редовима, Арсенал је један од њих. Никола Жигић је, што је био примарни циљ клуба, у јануару остао у Црвеној звезди, а онога тренутка када неки од фудбалера буде закључио уговор са било којом другом екипом јавност ће бити благовремено обавештена“.

Претходни текстНаставак серије победа
Следећи текстРезултати Црвене звезде на кадетском првенству Србије