Минимално, али заслужено

29

Joш једна минимална, али потпуно заслужена победа Црвене звезде која нашу екипу чува на челу табеле са пет бодова предности. У одличној атмосфери пред око 7.000 гледалаца, наша екипа је приказала добру игру и могла је да забележи знатно убедљивију победу.

Све до средине првог полувремена, Рад је играо равноправно, а онда је уследила потпуна иницијатива нашег тима и пропуштене прилике Жигића и Пуровића који су погађали пречку, али је и голман Јоргачевић имао неколико добрих интервенција.

У наставку је Звезда наставила са нападима, али је тешко долатила до шанси. До вођства је могао да дође Рад, али је Стојковић сјајно одбранио ударац Урумова после соло продора.

Припретио је наш тим из слободних удараца, али покушаје Миловановића и Јанковића је голман Рада успешно заустављао. Измене у нашем саставу су уродиле плодом, игра је постала бржа, а после једне лепе акције Милијаш је ефектним волеј ударцем послао лопту у мрежу за победу и славље наших навијача.

Црвена звезда – Рад 1:0 (0:0)
Милијаш 71′

Црвена звезда: Стојковић, Баста, Луковић, Дудић, Јоксимовић, Миловановић (86′ Мудринић), Младеновић, Перовић (60′ Милијаш), Јанковић, Пуровић (79′ Ковачевић), Жигић
Рад: Јоргачевић, Бабић, Тинтор, Урумов (86′ Пауновић), Сретеновић, Мартиновић, Вукајловић (75′ Андрић), Новаковић, Батес, Делић, Марјановић (74′ Богуновић)

Судија: Драгомир Станковић (Београд)
Жути картони: Сретеновић, Батес, Урумов, Новаковић

Претходни текстДве очекиване победе
Следећи текстНастављена серија победа