Јанковић за три бода

40

И после 19. кола Меридијан Суперлиге Црвена звезда заузима прво место на табели са три бода предности. Наша екипа је у суботу тешко, али сасвим заслужено, пред око 3000 гледалаца на Маракани победила чачански Борац са 1:0, голом Бошка Јанковића у 58. минуту.

Црвена звезда: Стојковић, Баста, Анђелковић, Дудић, Бишевац, Мудринић (Сузуки 77′), Миловановић, Јанковић, Милијаш (Ковачевић 69′), Жигић (Јоксимовић 84′), Ђокић

Иако игра није била сјајна, наш тим је могао да забележи и убедљивију победу, а што није тако крив је голман Борца и несналажљивост наших играча у изгледним позицијама. По прилично тешком терену, Борац се определио за одбрану свог гола и прилично грубу игру после које се неколико играча Звезде пожалило на повреде.

Одлучујући тренутка утакмице десио се у 58. минуту када је веома добри Мудринић идеално центрирао из слободног ударца са леве стране, а Јанковић главом са око 5-6 метара од гола добро шутирао и послао лопту у мрежу.

На конференцији за новинаре после утакмице са Борцем, тренер Црвене звезде, Валтер Зенга, био је задовољан освојеним бодовима, али не и начином на који је играо противник.

„Опет се понавља иста прича. Сваки тим који до дође на наш стадион се само брани и туче. Ако се овако настави, следећи пут ћемо играти са седам играча. Поново се дпста играча жали на повреде и тако је скоро сваки пут. Такав фудбал заиста нема смисла. Зато ови бодови вреде дупло„, истакао је наш тренер.

„Задовољан сам како је екипа одиграла и како се борила. Морамо да будемо мирни јер нас чека исцрпљујућа борба за титулу до које ће бити јако тешко доћи. Идемо меч по меч, морамо да будемо мирни и да увек дајемо максимум“, кратак је био Зенга.

Претходни текстПобеда за треће место
Следећи текстПораз у Загребу