Победа за крај припрема

42

Црвена звезда је у последњој утакмици друге фазе припрема на Кипру победила репрезентацију Кувајта са 2:0, головима Мудринића у 55. и Жигића у 74. минуту. Једина победа у припремном периоду остварена је после игре која још увек није на жељеном нивоу, али сигурно доста значи на психолошком плану.

Тренер Валтер Зенга је на мечу са нејаким Кувајћанима поверење указао следећем тиму: Стојковић, Баста, Луковић, Бишевац, Дудић, Миловановић, Мудринић (Јоксимовић), Јанковић (Трајковић), Милијаш (Перовић), Сузуки (Ђокић), Жигић (Пуровић).

Из првог дела игре вреди издвојити шансе које су имали Жигић и Сузуки, који се све више прилагођава игри. Жигић је после набачене лопте Луковића главом шутирао крај гола после неколико минута игре, баш као и јапански репрезентативац недуго после тога.

Почетком другог полувремена фудбалери кувајтске репрезентације имају нешто више од игре, али без правих прилика за гол. У 55. минуту Мудринић на пас Сузукија са двадесатак метара ефектно шаље лопту у мрежу, а у 74. минуту Жигић после додавања Ђокића избегава офсајд и лоб ударцем вара голмана за коначан резултат.

После утакмице, Валтер Зенга није имао да каже много тога.

„Нисам ни мање ни више задовољан него што сам био до данас. Предстоје нам утакмице за бодове у којима ћемо морати да будемо далеко пажљивији и чвршћи него на припремама“, изјавио је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Експедиција нашег клуба враћа се у Београд у суботу у касним вечерњим сатима, а већ наредног викенда је чека првенствени меч са Вождовцем.

Претходни текстБогат програм за викенд
Следећи текстРутинска победа над Пивоварном