Зенга задовољан досадашњим током припрема

89

Црвена звезда се већ десет дана налази у Аја напи на Кипру где се припрема за наставак сезоне. Стрични штаб, на челу са Валтером Зенгом, задовољан је залагањем играча и конкуренцијом за свако место у екипи, а више детаља о досадашњем боравку на Кипру и утисцима нашег тренера можете да прочитате у интервјуу који је дао за званичан сајт нашег фудбалског клуба.

О досадашњем току припрема Зенга каже:

“Тренирамо добро у одличним условима. Атмосфера у екипи је на високом нивоу и једино ми је жао што Ковачевић и Пуровић већ неколико дана не раде са остатком тима. Код осталих је приметно побољшање и напредак у игри и физичкој спреми. То је и нормално за овај део припрема. Позитивно је то што играчи добро тренирају и спремни су сваки дан да улажу максимум у раду. Оно што мора да се поправи јесте концентрација. Лако је губимо и на томе морамо да радимо. Ако у томе успемо имаћемо екипу која ће 90 минута одиграти у високом ритму и неће примати наивно голове што је до сада био случај”.

О појачањима и одласцима из клуба шеф стручног штаба Црвене звезде каже:

“Што се одлазака играча тиче прелазни рок је у току и отворена је свака могућност. У сталном сам контакту са председником Стојковићем који ми је напоменуо да су многи клубови заинтересовани за фудбалере Црвене звезде. То ме не изненађује, јер знам колико је овде квалитетних играча. Као тренер ја сам срећан јер су играчи са којима радим на цени. Новим играчима који су стигли у Црвену звезду потребно је одређено време да се прилагоде раду у великом клубу. Они су нам свакако потребни, јер је веома битно имати здраву конкуренцију на свакој позицији у тиму”.

О утакмици са Омонијом која је завршена резултатом 1:1, Зенга је рекао следеће:

“Лоше смо отворили утакмицу. У првих 15 минута Црвена звезда није деловала као тим, већ као скуп појединаца на терену. Добро смо реаговали после примљеног гола и показало се да је форма у успону што је нормално за овај део припрема. У другом полувремену променио сам комплетну поставу, али смо и даље играли на високом нивоу што ме посебно радује, јер јако је битно да могу увек да рачунам на велики број играча”.

Валтеру Зенги су ово прве припреме на месту тренера Црвене звезде. Какви су његови утисци?

“Када сам стигао пред почетак јесењег дела сезоне нисам имао много времена да се упознам са екипом. Грешке сам покушавао да исправим у ходу, јер смо били оптерећени утакмицама и репрезентативним обавезама. Наси навијачи морају да буду свесни броја утакмица који смо одиграли у првом делу сезоне. Успели смо на крају да будемо први на табели, пласирамо се у полуфинале националног купа, а од ласмана у шеснаестину финала Купа УЕФА делило нас је неколико секунди. Резултати су дакле били добри. Сада ћу коначно имати прилике да радим на оним стварима које су представљале највећи проблем у том периоду. Веома је битно да играчи имају добар став и да су спремни да се жртвују. Сигуран сам да ћемо до почетка сезоне бити потпуно спремни да остваримо наше најважније циљеве, а то су освајање титуле првака Србије и Црне Горе и националног купа“.

Претходни текстПоловичан учинак у одбојци
Следећи текстПораз у Вршцу