Нова појачања

284

На дан поласка на прву фазу припрема за наставак сезоне Црвена звезда је после Ненада Милијаша постала јача за још тројицу нових играча – Душана Анђелковића, Душана Ђокића и Горана Адамовића. 

Прва двојица играча су дошла из редова Вождовца, док је Адамовић до сада наступао за БСК из Борче. Сва тројица новајлија ће се одмах придружити остатку екипе и путоваће у Аја Напу на Кипру.

 

Душан Ђокић је један од најбољих нападача у домаћој лиги и знатно ће појачати конкуренцију у нападу. 

„Људи из Вождовца су имали разумевања за реализацију овог трансфера и хвала им због тога. Навијач сам Црвене звезде од малих ногу и надам се да ћу у јакој конкуренцији за место у нападу успети да се наметнем. Променио сам много клубова и ово је круна моје досадашње каријере. Да не верујем у себе, сигурно не бих долази у овако велики клуб“, изјавио је Ђокић уз констатацију да му је ова година почела како се само пожелети може јер је недавно добио и дете. Ђокић ће носити дрес са бројем 9, а уговор је потписао на три године.

 

Горан Адамовић слови за талентованог штопера и у перспективи би требало да буде стуб одбране нашег тима. 

„Захвалио бих се људима из Борче што су били коректни према мени и омогућили ми да пређем у клуб чији сам навијач одмалена и за чије сам млађе категорије раније наступао. Дађу све од себе да се наметнем и оправдам поверење које ми је указано“, рекао је по потписивању петогодишњег уговора Адамовић који ће носити дрес са бројем 26. 

Душан Анђелковић, који ће на дресу носити број 18, је дошао на шестомесечну позајмицу са опцијом наставка сарадње на крају сезоне. Анђелковић игра на позицији левог спољњег и биће конкуренција куму Александру Луковићу. 

„Остварио ми се животни сан да пређем у клуб као што је Звезда. На припремама ћу дати све од себе да се наметнем стручном штабу и оправдам поверење људи који су ме довели у клуб. У први мах сам био изненађен позивом да дођем, али сада ми све то ласка“, речи су Анђелковића. 

Спортски менаџер, Стеван Стојановић, је додао да постоји могућност да до краја прелазног рока, 9. фебруара, још неки играчи дођу у Црвену звезду, а међу њима је и Ристо Лакић из подгоричке Будућности.

Претходни текстПораз у Задру
Следећи текстФудбалери отпутовали на Кипар