Глазер: Спремамо се за нову дуплу круну и још бољу Звезду у Европи

20

Један од најбољих фудбалера Црвене звезде у сезони за нама био је сјајни чувар мреже Омри Глазер који је из утакмице у утакмицу бранио све боље и без дилеме ушао у срца наших навијача.

Све протиче добро, али имам малу повреду коју носим са последње утакмице из репрезентације. Радим на опоравку и лаганије тренерам са тренерима голмана, као и кондиционим тренерима. Мислим да ће за два дана бити све у реду, те да ћу моћи да браним на утакмицама. Данас је стварно било лоше време, кишовито, али волим да тренирам у таквим условима, голман сам. Не волим кад сам тренирам у теретани, одвојено од саиграча, тако да бих радије био и по снегу на терену – почео је Глазер.

Говорио је и о односу међу голманима.

– Ми голмани се држимо заједно и функционишемо као мини тим. Све време разговарамо и желим да им пренесем искуство. Трудим се да им на личном примеру све покажем и објасним, а они добро радује, слушају и напредују. Сјајни су момци и биће одлични голмани. Морам да похвалим и тренере голмана, јер заиста уживам у раду са Гашићем и Супићем који су већ дуго у Звезди и сјајни су стручњаци.

Но, није само однос међу голманима фантастичан, већ добра атмосфера влада у читавој екипи.

– Сви су ми недостајали на паузи, јер заиста сам овде упознао фантастичне људе и атмосфера у екипи је невероватна. Гурамо једни друге и желимо да будемо што бољи. Недостајали су ми и навијачи и утакмице, али првенство почиње за две недеље, тако да се радујем томе.

Са трибина је гледао утакмице против Младости и Сочија.

– Против Младости су на терену били млађи играчи, и утисак је био да су биле мало „тешке“ ноге. Против Сочија је на терен изашла прва постава и заиста је била сјајна утакмица у којој смо непрестано стварали прилике. Стручни штаб инсиситра на томе да играмо офанзиван фудбал и то се видело на терену. Сачували смо и мрежу, а за мене као голмана је то веома битно. Желим да тако буде и кад почне шампионат.

Говорио је Глазер и о томе како су га навијачи прихватили, као и о амбицијама за следећу сезону.

Навијачи су ме од првог дана прихватили на најбољи могући начин. Мислим да сам им то вратио на терену и заиста се у Звезди осећам као код куће. Мојој супрузи, као и мени изузетно прија Београд, што је веома битно. Што се амбиција тиче, желимо да освојимо нову дуплу круну, као што је то Звезда чинила претходних година. Желим и да се пласирамо у Лиге шампиона, мислим да је то битно и за српски фудбал. То је заправо наша прва мисија, јер плеј-оф за Лигу шампиона нас очекује крајем августа – подвукао је Глазер.

Претходни текстМијаиловић се прикључио екипи у Русији
Следећи текстПриједор у породичној атмосфери дочекао караван