Милојевић: Европска утакмица, били смо одлични

15

Шеф стручног штаба Црвене звезде- Владан Милојевић је изнео своје прве утиске након победе над Зенитом, односно освајања првог трофеја ове сезоне у Русији.

Мислим да смо одиграли одличну утакмицу за ову фазу у којој се налазимо. Неколицина играча је по први пут данас имала контакт са лоптом, те осетила екипу, пре свега мислим на Пуму, Стојића, Иванића који нам је фалио. Све у свему плејада доста младих играча и добра утакмица за нас, на нивоу европских мечева. Можда се нисмо снашли најбоље на почетку утакмице, али мислим да смо показали карактер. Ови момци су истрајали у плану, односно ономе што желимо од њих. Све у свему, дали су свој максимум – рекао је Владан Милојевић.

Дотакао се и самог тима шеф нашег стручног штаба, те истакао да нема еуфорије и да екипа тек треба да се спреми за главне изазове.

Имамо велики и добар ростер. Са плејадом старијих играча, који су моја десна рука и који су више година са нама. Адаптирали су се на најбољи могући начин. Младим играчима који имају велики квалитет требају управо овакве утакмице, јер су нешто најбоље што може да се деси за њих. Можда су данас били под великим оптерећењем, те су и грешили, али сам тражио и инсистирао баш то од њих, јер сам ја неко ко ће преузети одговорност и увек ћу стати иза њих, да би могли на грешкама да науче и да имају самопоуздања. Играли смо против феноменалне екипе Зенита и видели сте да су то „легионари“, играчи који су ту већ дуго, прваци су Русије и у сваком случају добар карактер. Мало смо променили механизме у другом систему, које смо хтели, те је све функционисало на најбољи могући начин и крунисано је победом, али ћу још једном да споменем, увек је лепо победити када играте за Црвену звезду, то уопште није спорно, али како год да се вечерас утакмица завршила, био бих поносан и срећан из разлога што стварно покушавају да преносе ствари које радимо на тренингу. Није било примарно, али лепо је славити, а у сваком случају морамо да идемо даље, ништа више од тога, нема никакве еуфорије. То ја не желим, а моји играчи су свесни, већ сам им рекао у свлачионици. Сутра је нови дан, нови тренинг и доказивање. Понављам, идемо даље.

Милојевић је затим нагласио да је било важно видети колико стручни штаб од ког играча може да добије.

Увек када играте нешто, било шта да је у питању, играте да победите, али у овој фази то није толико битно, колико нам је важно да видимо неке детаље за које смо били можда у неком ребусу и видели смо одређене играче на одређеним позицијама. Инсистирали смо да се понављају, из чистог разлога да бисмо знали и да имамо чисту слику, колико од кога можемо да добијемо.

За крај је кроз осмех открио да ли ће фудбалери Звезде имати слободан дан након победе.

Тешко је код мене добити слободан дан. Увек мора да се ради, јер немамо баш много времена. Једно поподне им је сасвим довољно, тако да нема потребе за слободним даном – закључио је уз осмех Владан Милојевић.

Претходни текстЛековић: Трофеј мотивација пред старт сезоне
Следећи текстКозарска Дубица угостила шампионски караван