Звезда освојила и Куп Србије!

44

Фудбалери Црвене звезде су успели да освоје Куп Србије савладавши Чукарички у финалу резултатом 2:1, чиме је ова генерација успела да уради оно што ниједна није – да упише три дупле круне у низу. Епитет играча утакмице свакако припада двоструком стрелцу Александру Пешићу, али похвале иду и асистентима – Кингсу Кангви и Мирку Иванићу. У недељу од 19 часова нас у сусрету са Новим Пазаром када ћемо на нашој Маракани на најлепши могући начин прославити освајање 13. дупле круне!

Црвена звезда – Чукарички 2:1 (0:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 12371.

Судија: Милан Митић.

Стрелци: Пешић у 61. и 76. минуту за Црвену звезду, а Доцић у 21. минуту за Чукарички.

Жути картони: Пешић, Родић (Црвена звезда), Белић (Чукарички).

Црвена звезда: Борјан, Виго (од 58. Л. Николић), Ераковић, Драговић, Азаров (од 78. Родић), Мијаиловић, Канга (од 58. Кангва), Иванић, Букари, Катаи (од 72. Ракоњац), Пешић.

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Милуновић, Лековић, Родић, Срнић, Кангва, Пруцев, Мијатовић, Митровић, Ракоњац.

Чукарички: Белић, Стевановић, Дрезгић, Ковачевић (од 80. Л. Стојановић), Тошић, Роган, Доцић, Миладиновић (од 80. Томовић), Ивановић (од 85. Аганспахић), Аџић (од 64. Овусу), Бадамоси.

Резерве: Драговић, Томовић, Л. Стојановић, Гајић, Ричард, Аганспахић, М. Стојановић, Спасојевић, Серафимовић, Овусу, Јанковић.

Кренула је Звезда офанзивно од старта меча, па је ударац Катаија у трећем минуту зауставио Белић, уз мале проблеме при контроли лопте. Гости су нападали кроз контре и уз добар и појачан дефанзивни блок успевали да неутралишу нападе нашег тима. Ипак, наставила је Звезда да прети па је Пешић у 15. минуту шутирао поред гола након центаршута Азарова. Гости су запретили у 21. минуту када је Бадамоси погодио стативу, а од свега је настао корнер из ког су управо преко Доцића који је гађао директно из угла, фудбалери Чукаричког дошли до вођства. Умало је Ераковић поравнао резултат у 29. минуту када је скочио после корнера, али гађао поред гола.

Гости су наставили да прете из корнера, па је Тошић у 32. минуту скочио и гађао, међутим, спремно на гол-линији да отклони опасност чекао је Драговић. Кренула је Звезда у тоталну офанзиву, па је у 41. минуту на гол линији, сада у Чукаричком морао да интервенише Ивановић. Наиме, прво је покушао Драговић, а затим и Ераковић, да би на послетку Катаи желео да угура лопту у мрежу, али је спремно чекао Ивановић и отклонио опасност. Смирај првог полувремена је могао да донесе изједначење када је Букари из дотрчавања гађао у Белића, а онда Иванић из одбитка није успео да, практично из „мртвог“ угла донесе поравнање, па се на одмор отишло са голом заостатка.

Претила је Звезда ударцима са дистанце, прво је у 48. минуту Катаи гађао тик преко пречке, а онда је убзо и Иванић пребацио гол, иако је имао изгледну позицију. Посегао је Милојевић за променама па су се на терену нашли Николић и Кангва уместо Вига и Канге, позиција за позицију. Определила се Звезда за покушаје са дистанце, па је и Катаи у 60. минуту снажно шутирао поред гола. Ипак, до изједначења смо дошли после прекида, а играо се 61. минут. Одигран је скраћени корнер, Кангва је центрирао, а Александар Пешић се добро снашао у петерцу и главом закуцао лопту у мрежу. Први контакт с лоптом Ракоњца који је на терен ушао уместо Катаија у 72. минуту могао је да донесе преокрет, али били су фокусирани гости и успели да отклоне опасност.

Весник преокрета, ипак је био – Александар Пешић. Играо се 76. минут када га је Иванић додавањем спојио са голом, а он фантастичном реализацијом успео да погоди кроз ноге Белића за ерупцију славља на Маракани. До краја меча, Милојевић је шансу указао Родићу науштрб Азарова, али се поново затресла Борјанова статива у 81. минуту када је Доцић шутирао из слободног ударца. Ипак, до краја меча су мировале мреже, а пулени Милоша Милојевића су освојили 13. дуплу круну за Црвену звезду.

Претходни текстПешићевих 100
Следећи текстПешић: Сан о дуплој круни се остварио