Ивану Тодорову Мајска награда за животно дело Спортског савеза Србије

53

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије, добитник је Мајске награде за животно дело коју Спортски савез Србије традиционално додељује сваке године најзаслужнијим спортистима, спортским савезима, организацијама, спортским стручњацима и новинарима.

На свечаности одржаној у великој сали општине Стари град, у присуству министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића, председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића највеће друштвено-спортско признање у Србији првом човеку Џудо савеза Србије уручио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Хтео бих да захвалим Спортском савезу Србије на одличној организацији, председнику Штефанеку, као и комисији која ми је доделила ово велико друштвено признање. Хтео бих да захвалим и Џудо савезу Србије, Спортском друштву Црвена звезда и Олимпијском комитету који су ме предложили за ову награду – рекао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије и почасни председник Џудо клуба Црвена звезда.

Иван Тодоров некада и сам врхунски репрезентативац наше земље, успешан тренер и спортски радник, деценијама успешно води српску џудо породицу. О његовом угледу на међународном плану најбоље говоре важне функције које обавља у Европској џудо унији и Међународној џудо федерацији. Иван Тодоров је амбасадор Србије у Мађарској.

Мајска награда чији је поносни лауреат, дала му је и посебан подстрек, истиче Тодоров.

После 50 година активног бављења спортом, ако гледамо од пионира до данас, ни један дан нисам провео ван спорта и зато ми ова награда даје ветар у леђа. Награда за животно дело не значи да сам завршио каријеру. Добио сам награду у право време и обећавам да ћемо имати још боље резултате у будућности. Исто важи и за Црвену звезду и Џудо савез Србије. Ова награда је велики подстицај. Уједно хтео бих да захвалим што је Савез препознао рад и труд који сам уложио у спорт – рекао је Иван Тодоров.

Мајска награда за најбољег стратега отишла је у руке селектора фудбалске репрезентације Србије Драгана Стојковића Пиксија. Најбољи територијални савез је Спортски савез Власотинца. Најбољи клуб је ватерполо клуб Нови Београд, најбољи надлежни савез је Савез за боди билдинг, фитнес и аердобик. Одбојкашица Тијана Бошковић је најбоља спортисткиња у олимпијским спортовима, а такмичар џиу џице Никола Трајковић најбољи спортиста у неолимпијском спорту. Најбољи спортиста са инвалидитетом је стрелац Живко Папаз, а најбољи спортски функционер је генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Кнежевић. Најбољи спортски новинар је Петар Денда, вишегодишњи новинар у спортској редакцији Радио телевизије Србије и актуелни председник Удружења спортских новинара Србије.

Претходни текстУ Птуј по медаље!
Следећи текстЦрвено-беле џудоке брусе форму у Караташу