Милојевић: Звезда ће на пролеће бити енергична, жељна и лепршава

47

Шеф стручног штаба Црвене звезде – Милош Милојевић резимирао је све оно што је урађено на припремном периоду у Анталији.

Задовољан сам урађеним, односом играча, тиме колико смо и како радили. Постоји клише да „може боље“ и заиста је могло, али одрадили смо доста добрих ствари и са аспекта физике и тактике смо веома напредовали. Све то морамо да потврдимо у првенству, од утакмице са Војводином па до краја шампионата. Нисам задовољан како смо одиграли 45 минута против Лудогореца, али ми смо ту утакмицу спремали тако да смо радили јако, имали тренинг ујутру, пробавали ствари, желели да видимо шта можемо, а шта не. Могли смо и боље под тим умором, али је и то добра школа за нас – почео је Милојевић.

Рад са лоптом је, без дилеме, обележио ове зимске припреме.

– Сваки тренер има визију и начин рада, а моја идеја је да тренинг треба да буде комплексан и да се у фудбалском захтеву испоштују енергетски, у смислу тога на чему радимо, да ли је то издржљивост, снага, брзина, и на тај начин смо конципирали тренинге. Не бих рекао да је играчима било лакше, бар их нисам чуо да то причају, мислим да им је било и теже, али за главу забавније. Они су фудбалери и све хоће да раде са лоптом. Било је и сувих тренинга, али никада да тако протекне цео тренинг, већ део, све у циљу тога да се добије хомогенизација у раду и мислим да су играчи добро одговорили на све захтеве. Није било никаквих инцидената као што је чест случај на припремама, услед нервозе због дуге одвојености од породице и свега. Имали смо добре услове које нам је клуб обезбедио и у глобалу сам задовољан припремама, али оне нису нешто чиме човек треба да се поноси. Припреме служе да се спремимо и направимо резултат на основу ког ће да нам се суди.

Нема сумње, Звезда је спремна за 4. фебруар.

– Спремни су физички, око тога нема дилеме, али што се меч форме тиче, то смо покушали да надокнадимо великим бројем утакмица. Наравно да пријатељска није као такмичарска, али смо спремни да покажемо право лице у нашем првенству.

Алекс Виго и Лазар Николић су се на најбољи могући начин представили екипи и свим навијачима – поготком.

– Задовољан сам обојицом, имају квалитет и радимо на томе да се што пре уклопе у групу. Мислим да ће бити добри играчи за Звезду.

Говорио је Милојевић и о младим играчима.

– Сви играчи који су овде имају квалитет, а нема сумње да су млади Звездина будућност. Настојимо да радимо од недеље до недеље, али имамо одговорност и да стварамо играче за будућност. Приближавамо их захтевима, и у неким мечевима могу да испрате то, а за неке им треба још рада. Квалитет имају, али морају да буду упорни, радни и стрпљиви. С наше стране, ми ћемо пробати да им укажемо што више можемо прилика, али Звезда није клуб без амбиција, већ је сваки резултат битан и није добро да они осете да се на њима нешто ломи, у случају да не одиграју како треба. Сматрам да за младе играче треба бирати утакмице како би израсли у оно што ће нам после требати у континуитету од њих.

Јегор Пруцев и Стефан Лековић су се наметнули.

– Не волим да издвајам, али њих двојица су одскочила највише. Пруцев има другачију радну етику у односу на наше младе. Бори се и ради утакмицу, није му све у забави, уз то има енормне физичке предиспозиције и изузетно је незгодан за чување. Такође, покрива велик простор и уз мало мирноће ће бити ефикаснији.

Кроз мечеве пробаване су различите тактичке варијанте.

– У свим утакмицама смо тражили различите ствари. Али конкретно, у две смо играли високо где сам задовољан тим изгубљеним лоптама ривала које смо изнудили. С друге стране, нисам био задовољан са 45 минута против Лудогореа, али опет, једно је кад се шест дана прирпемаш за меч, а друго је ово. Једноставно, нисмо желели да нам утакмица са Лудогорецом поквари шест дана тренинга. Не могу да издвојим једну утакмицу којом сам најзадовољнији, али ми се свидео карактер играча. Иако смо машили шансе, и примали голове, успевали смо да се дигнемо и преокренемо утакмицу.

Велики број прилика креирали су фудбалери Звезде током припрема.

– Предност је што правимо шансе, али је мана што их не реализујемо, међутим и то је до уиграности и синхронизације играча у завршној трећини терена, као и до квалитета. Фали нам рада, али и тога да сви играчи схвате да морају да одиграју саиграчу ако је у бољој прилици и тиме сам био веома љут на мечу са Аустријом Лустенау. То не трпим, небитно о коме се ради.

Чека нас још једно Звездино пролеће.

– Очекујте Звезду пуну енергије, жељну утакмица. У сваком мечу ћемо ићи на победу, то је наша дужност, али ћемо настојати да играмо што лепше како би навијачи били у потпуности задовољни. Идемо утакмицу по утакмицу, јер ништа још није готово и нико у јануару није постао шампион. Игра се до краја маја, а лично ми је фокус на Војводини, до ње гледам.

За крај разговора, Милојевић се захвалио играчима на сјајној сарадњи.

Хвала играчима што су ме трпели у разним расположењима и мислим да је све веома коректно прошло. И када критикујем, што никада не радим на личној бази, увек бирам речи. Имамо добру групу и играча и људи и мислим да ће наставити да увесељавају наше навијаче – подвукао је Милојевић.

Претходни текстЗвезда спремна за финале Купа Србије: Млада екипа жељна доказивања
Следећи текстЗвезда у Анталији – Утакмице