Звезда најуспешнији клуб Џудо савеза Србије

72

Џудо клуб Црвеназвезда најбољи је клуб Џудо савез Србије за период 2020-2022. У присуству великог броја уважених званица, гостију из свих сфера друшвеног и спортског живота, као И и великог броја клубова и репрезентативаца свих узраста ове националне федерације, у свечаној сали хотела Хајат, прослављени су врхунски резултате које су џудисти и џудисткиње постигли у периоду у минуле две године.

Џудисти Црвене звезде већ осам година на међународној клупској сцени постижу врхунске резултате, 2021 и 2022 окитили су се звањем вицепрвака Лиге шампиона а тренутно заузимају прво место на ЕЈУ ранг листи.

Велика ми је част да испред Џудо клуба Црвена звезда примим ово престижно признање. Наши резултати су плод дуготрајног рада, јер смовећ задњих осам година у европским такмичењима, две године за редом смо вицешампиони Европе, два пута трећи, и једном пети. У Лиги Европе смо били сребрни и трећи. Желим прво да се захвалим стручном штабу, мојим спортистима и целокупној управи. Ми као клуб смо обезбедили врхунске услове за наше џудисте, радимо константно на побољшању спортске инфраструктуре и кадровима. Наредне године, ми смо домаћини Лиге шампиона и надам се да ћемо се коначно окитити златном медаљом и донети дуго очекивану европску титулу у наш клуб Црвена звезда, да се уз фудбал и ватерполо, и ми окитимо титулом првака Европе. Живела Србија и живела моја Црвена Звезда– истакао је Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда И председник УО ЏК Црвена звезда.

Да Џудо савеза Србије има разлога за славље и задовољство најбоље говоре чињенице, а то су чак 52 трофеја освојена на европским, светским првенствима, Гран слем, Гран при такмичењима.

-Изузетно ми је драго да смо се окупили да прославимо врхунске резултате наших репрезентативаца у периоду 2020-2022. Знате да смозбог ковид пандемије заиста сви били забринути, не за џудо, него за комплетан спорт, јер смо практично престали да тренирамо, односно било је могуће само индивидуално радити са такмичарима, а нико до нас није могао да сагледа даљу перспективу развоја- рекао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије. – Ипак сад када сумирамо резултате, можемо бити више него задовољни. Упркос тој години паузе, и осамдесет посто неодржаних акција, ми као једна мала федерација на светском ниову освојили 52 трофеја на европским светским, Гран слем и Гран при такмичењима.

Врхунски резултати џудисткиња и џудиста Србије на међународној спортској сцени остварени су у свим узрастним категоријама од кадета до ветерана, у индивидуалној и клупској конкуренцији.

Управо зато желим да се захвалим Министарству спорта, Олимпијском комитету на подршци, и желим да истакнем да се ми већ спремамо за Париз. Уверен сам да ћемо остварити снове, пре свега снове нашихтакмичара али и нас као функционера у џудоу, и да ћемо нашој богатој ризници додати и ту олимпијску медаљу. Хтео бих да честитам нашим клубовима који нас представљају у Лиги шампиона и Лиги Европе. Похвалеиду на адресу Џудо клуба Славија, која је 2019 године била трећа у Лиги и Европи пласирала се у Лигу шампиона. Посебно бих честитао Џудо клубу Црвена звездакоји је тренутнопрви наЕвропској ранг листи клубова а то пре свега захваљујући континуитету врхунских резултата у минулих осам година. Све похвале иду и на женском тиму Џудо клуба Црвена звезда које су ове године дебитовале у Лиги шампиона и оствариле пласман на седмо место.

Иван Тодоров, председник ЏССпосебно је истакао да пут до врхунских спортских резултата није могућ без велике подршке државе.

Изузетна подршка и захвалност свима који су нам помогли у нашем циљу, а пре свега могу да кажем да је то наша држава. Захваљујем се председнику Вучићу који на срећу свих нас воли спорт, разуме наше проблеме. Уверен сам да ће пројекат о коме смо сви сањали а то је Национални тренинг центар ускоро бити отворен, тако да ћемо поред добрих резултата имати своју кућу што ће бити додадни пострек за још нова постигнућа. Џудо савез Србије има сјајну прошлост, а видели сте резултате младих такмичара што нам даје и улива наду да чемо имати сјајнубудућност. Нашим спортистима, клубовима желим још боље резултате у следећој години, а сениорима желим да остваре своје снове у Паризу -истакао је Иван Тодоров.

Божидар Маљковић први човек Олимпијског комитета Србије још једном је истакао значај резултата које постижу такмичари Џудо савеза Србије.

Цео живот сам се бавио кошарком, нисам имао појма шта је џудо, сем онога што сам виђао у медијима. Када сам био тренер Париза дошао ми је директор клуба и рекао да морамо да изађемо из дворане на месец дана, јер је Првенство Француске у џудоу. А ми у том тренутку играмо Евролигу, најјаче такмичење. Мени то није било јасно, питам зашто, каже имају јуниорско првенство Француске у џудоу. Наравно, ми смо изашли из сале месец дана… На једној оваквој церемонији Светског џудо савеза сретнем Ивановог пријатеља, мог познаника Дујеа великог шампиона и она два брата Варсон. Кажем му мајсторе свака част ви сте близу власти, ви сте моћни. Дакле хоћу да Вам кажем шта је џудо у једној земљи коју изузетно добро познајем. Према томе кад се тиче ове ситуације овде, имамо изванредну сарадњу зато што џудо на сву срећу припада џудистима – Ивану, професору Братићу и њиховој екипи, како оптимално и треба да буде. Један од последњих доказа посвећености је и нова дворана Џудо клуба Црвена звезда која ће бити понос и место окупљања – закључио је Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије.

За врхунске резултате у периоду 2020- 2022 плакете и призњања уручени су Џудо клуб Славија за бронзану медаљу на Лиги шампиона у Паризу 2021. затим Николини Нишавић (Партизан, Београд), Наталији Пролић (Цемент Беочин), Милан Булаја ( Пролетер, Зрењанин), Миљан Радуљ (Борац, Нови Сад), Стефан Зубовић (Словен, Рума), Душан Граховац (Новосадски џудо клуб), Михајло Симин (Новосадски џудо клуб), Страхиња Малеш ( Славија, Нови Сад), Матија Јеремић (Раковица), Ања Обардовић (Славија, Нови Сад), Марица Перишић (Црвена звезда), Надежда Петровић (Црвена звезда), Андреа Стојадинов( Тамиш, Панчево), Милица Николић(Раковица), Александар Кукољ(Раднички, Београд), Дарко Брашњовић (ОЏК Београд),Немања Мајдов (Црвена звезда), Страхиња Бунчић (Црвена звезда), Милица Жабић (Црвена звезда), Славко Станишић (ветеран),Џудо клубу Партизан Београд, Пролетер -Зрењанин,Борац- Нови Сад, Словен-Рума, Новосадски џудо клуб, Џудо клубРаковица, Џудо клуб Тамиш Панчево, Џудо клуб Раднички Београд, ОЏК Београд и ЏК Динамо Панчево,Џудо клубу Цемент Беочин, Олимпијском комитету Србије. За одличне резултате на подручју инклузивног џудоа, клубовима Сенсеи ИН из Сомбора и Јединство из Качарева.

Претходни текстКанга између додавања и прекршаја
Следећи текстНикола Матијашевић заменио Игора Жакића