Црвена звезда је исписала историју (изјаве)

64

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су потпуно заслужено екипу Партизана у првом историјском дербију који је одигран у градској дворани „Штарк Арена“ тројком Немање Нееовића две секунде пре краја утакмице.

Један од јунака овог дербија Немања Недовић у првој реакцији након утакмице коју је решио тешком тројком из угла у самом финишу утакмице рекао је да је Црвена звезда искористила своју шансу:

Шта да кажем… Најбољи осећај икад. Борити се како смо се ми борили, у оваквој атмосфери… Имали смо своју шансу, искористили смо је. Нисам погодио ниједан шут, али сам 100 одсто знао да ће тај да уђе. Знам да кажу да смо главно јело, али нисмо имали добар укус вечерас, сигурно. Веровали смо и били смо близу у овој утакмици – рекао је Недовић.

Тренер Душко Ивановић стигао је до друге победе у дербијима у размаку од 10 дана:
Тешка утакмица, два велика тима. Једна лопта је одлучила, имали смо среће. Партизан је веома добро кренуо, а ми смо се вратили и потом смо контролисали утакмицу. Од почетка утакмице смо имали проблем са скоком у одбрани. Партизан је имао седам офанзивних скокова у првој четвртини. То је био наш велики проблем, али генерално смо одиграли добро. Ми са Партизаном не можемо да играмо на 90-100 поена.вВажна утакмица, али знате колико има до краја лиге? Можемо да имамо и низ пораза, треба бити реалан. Лига је дуга и нормално је да буде успона и падова. Стрпљење, видећемо на крају сезоне. Немојте да мислите да смо најбољи, дуга је лига. Наш менталитет је да у сваку утакмицу улазимо као да можемо да је победимо – рекао је Ивановић.

Црвено-бели немају времена за одмор, већ у суботу од 18 часова очекује их утакмица АБА лиге против Морнара. Дођите и поздравите напе црвено-беле!

Претходни текстЦрвена звезда добила историјски дерби у Арени!
Следећи текстНајава преноса – Омладинци на мегдан новобеоградском Радничком