У сусрет противнику – Ференцварош

74

Црвена звезда ће у четвртак од 18 часова и 45 минута на стадиону „Рајко Митић“ дочекати Ференцварош у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Ференцварош су до сада одиграли свега две званичне утакмице у историји. Један меч завршен је нерешеним резултатом (2:2), док је једном победу однео мађарски клуб (2:1). Прву званичну утакмицу смо одиграли 9. априла 1975. године, када је у оквиру прве утакмице полуфинала Купа победника купова у Мађарској Ференцварош славио са 2:1. Последњи дуел између београдских црвено-белих и мађарског представника одигран је 23. априла исте године, када је меч завршен резултатом 2:2, а тај сусрет заувек ће остати уписан у историју Црвене звезде златним словима, као најпосећенија утакмица на Маракани. Том приликом, на трибинама нашег стадиона нашло се око 110 хиљада гледалаца, што је и дан данас апсолутни рекорд.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

До карте можете доћи на благајни нашег стадиона данас од 11 до 19 часова, као и у четвртак од 10 до почетка меча. Карте су у продаји и онлајн путем следећег линка: https://crvenazvezda.iticket.rs/sr/fk-crvena-zvezda-ferencvarosi-tc/tickets-405393.html, а цене су:

Север и Југ: 1.200 динара

Исток: 2.200 динара

Запад: 2.800 динара

ВИП Запад: 5.000 динара

ВИП 1 и ВИП 2: 12.000 динара

ВИП Галерија: 15.000 динара

5 Звездиних звезда: 25.000 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да дођу на Маракану, меч ће моћи да испрате преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у, као и на каналу АренаПремиум 1, са почетком од 18 часова и 45 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији националног шампионата, са освојених 29 бодова и две утакмице које нису одигране. Црвено-бели су остварили укупно девет победа, као и два ремија, а о одличним партијама нашег клуба сведочи и гол разлика 34:5. На последњем мечу, наши сениори су савладали Младост ГАТ на гостујућем терену резултатом 4:0, а црвено-бели су славили головима Мирка Иванића, Александра Катаија и Гелора Канге. Када је реч о Лиги Европе, наш тим је одиграо два меча, и заузима четврто место у групи без освојених бодова, иако су изабраници Милоша Милојевића оставили потпуно другачији утисак.

Ференцварош заузима прву позицију мађарског шампионата са 18 освојених бодова после седам одиграних мечева, уз гол разлику 18:3. „Зелени“ су у последњем мечу поражени од екипе Кечкемета резултатом 2:0. Када је реч о европским оквирима, Ференцварош заузима прву позицију у групи после два кола, са две победе и шест освојених бодова.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Позиција међу стативама резервисана је за искусног Денеса Дибуша. На позицији десног бека стандардан је Хенри Винго, док по левој страни делује Ендре Ботка. Штоперски тандем чине Семи Ммае и Матс Кноестер. Позиције задњих везних најчешће покривају Мухамед Бешић и Аиса Лаидуни, док испред њих везним редом диригује Токмак Нгуен. На месту десног крилног нападача наступа Кристофер Захариасен, а уз леву аут линију у нападу делује двадесетседмогодишњи Адама Траоре. Као најистуренији наступа центарфор Рајан Ммае.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Визер Лоренс.

Први помоћник: Риен Ванизере.

Други помоћник: Тибауд Нијсен.

ВАР: Брам Ван Дрише.

АВАР: Натан Фербомен.

РАСПОРЕД ОСТАЛИХ УТАКМИЦА:

– 18:45 ХЈК – Лудогорец

– 18:45 Малме – Унион Берлин

– 18:45 Монако – Трабзон

– 18:45 Омониа – Манчестер Јунајтед

– 18:45 Шериф – Реал Сосиједад

-18:45 Штурм – Лацио

– 18:45 Цирих – ПСВ

 

– 21:00 Арсенал – Бодо Глимт

– 21:00 Рома – Бетис

– 21:00 Брага – Ројал Унион СГ

– 21:00 Фенербахче – АЕК Ларнака

– 21:00 Фрајбург – Нант

– 21:00 Мидтјиланд – Фејнорд

– 21:00 Олимпијакос – Карабаг

– 21:00 Рен – Динамо Кијев.

Претходни текстРендулић: Велики изазов, али спремни смо
Следећи текстЦрвена звезда предводи дигиталну револуцију