Неђић: Кроз нападачки фудбал спремамо играче за Звезду

55

Тотални фудбал играју Звездина деца која се кале у Графичару и са разлогом су на челу табеле Прве лиге Србије после девет одиграних кола. Талентовани стратег Марко Неђић који је модеран стил игре гајио још у јуниорима, без проблема је то пренео и у сениорске воде, а 23 освојена бода уз гро младих играча који избијају у први план, само може да представља задовољство и подстрек за даљи рад.

Задовољни смо резултатима, нема дилеме. Можда и премашујемо очекивања, с обзиром на то да је екипа веома млада и да смо доста играча директно из кадета Звезде пребацили у први тим Графичара, али све то је показатељ напорног рада, као и талента тих момака. Пред почетак сезоне, када смо разговарали са руководством, дали су нам одрешене руке што се тиче селекције и дугујемо им велику захвалност што су нам указали поверење да радимо са најталентованијим изданцима Звездине школе. Све то је резултат системског рада још од пионира када сам дошао у клуб и генерације 2003. која је сада окосница Графичара. Ипак, и даље је акценат на развоју играча за први тим Црвене звезде, а најбољи пут до Маракане је кроз Графичар – почео је Неђић.

Оно што је красило генерацију 2003. коју је водио, сада је обрис Графичара – модеран и нападачки фудбал.

– Генерација 2003. коју сам водио од пионира је сваке године постизала највише и примала најмање погодака у лиги. Сваке године смо били и шампиони, и упркос томе што титуле нису битне у млађим категоријама, оне се подразумевају у Звезди, јер деца која стасавају иза југа Маракане морају да науче да побеђују и да изграђују менталитет где се од њих у сваком мечу тражи тријумф. Све то их сутра чека у првом тиму Црвене звезде, а то је нешто што сам, заједно са стручним штабом, имплементирао и у Графичар. Велику помоћ у томе имам од искуснијих играча који су играли у Звезди и знају шта је притисак, они то такође на сјајан начин преносе младим играчима. Мени је изузетно драго што смо ми најгледанија екипа у Првој лиги Србије и што су трибине увек пуне када играмо, јер желимо да вратимо култ нападачког фудбала, да се надигравамо са сваким и да играмо на гол више. За мене је то нешто што се подразумева, поготово када си део Звездиног система.

Гарантује Неђић да у Графичару сада стасава велики број будућих асова Црвене звезде…

– Као што рекох, генерација 2003. је ослонац у Графичару, али ту су сад и момци рођени 2004. и 2005. и спој та три годишта је изузетно добар. Већ сада из тих генерација имамо првотимце у Звезди и сигуран сам да ће их бити још више. То је добар тренд за Графичар који се показао као најбоља могућа средина за младе играче, али и за Звезду, с обзиром на то да таленти стижу много спремнији за све оно што их очекује. И ми смо били скептични када смо прикључили играче из кадета, али после неколико тренинга смо увидели да они могу да играју сениорски фудбал и да њихове врлине и против старијих долазе до изражаја. На отклањању мана радимо, али Звезда има светлу будућност што се тиче младих играча. Многи будући асови стасавају овде.

До краја сезоне је циљ јасан – надигравање и побеђивање, уз незаобзилазни развој.

Циљеви су да останемо у врху табеле и да наставимо да играмо допадљив и леп фудбал, те да већ на зиму нови број фудбалера буде прекомандован у Црвену звезду, а потом и на лето. Све услове за рад и пуну подршку од клуба имамо. Наставићемо да у сваки меч улазимо са жељом да победимо, а најбољи показатељ нашег рада биће прекоманда играча у сениоре Црвене звезде – закључио је талентовани стручњак.

Претходни текстКупи сезонску до прве утакмице, победи у наградној игри и путуј са Звездом
Следећи текстРаспоред утакмица млађих категорија